NRK Meny
Normal

Viser fram små dyr med ekstreme egenskaper

Mange turistattraksjoner gjør seg klar til å åpne i påsken. Den lille Dyrehage i Gjerstad viser dyr med ekstreme egenskaper for å lokke til seg gjester.

Dyr med ekstreme egenskaper skal lokke publikum

Små dyr med ekstreme egenskaper er årets påsketema i Den lille dyrehage i Gjerstad. Her kan man bli kjent med dyr som er ekstremt gode på å kamuflere seg, dyr som er ekstremt giftige, og dyr som kan avgi 600 volt.

– Alle dyr har spesielle egenskaper, men noen få har de ekstreme egenskapene som også vi mennesker benytter oss av, både innen medisin og innovasjon. Her prøver vi å fokusere på det, sier dyreansvarlig i Den lille Dyrehage, Nils Harald Reiersen.

Nils Harald Reiersen

Små dyr med ekstreme egenskaper er årets påsketema i Den lille dyrehage i Gjerstad. Her er dyreansvarlig i Den lille Dyrehage, Nils Harald Reiersen.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

Egenskaper vi ikke kan forstå

Han skal vise fram en rekke forskjellige dyr denne våren. En del av dyrene har han vanligvis bare på bakrommet. Andre dyr har han lånt fra andre dyreparker, spesielt til denne utstillinga.

– Vi har for eksempel ekstremt giftige frosker, knelere med ekstrem god kamuflasje og en ål som kan levere et støt som kan få en hest til å gå i bakken. Det er veldig mange spennende smådyr. Alle med ekstreme egenskaper som vi nesten ikke kan forstå, sier Reiersen.

Beryktet edderkopp

Giftige slanger skulle han også gjerne ha vist fram, men det er ikke lov i Norge, så der må man ta til takke med skorpioner og edderkopper. Blant edderkoppene er en sort enke, som er en av de giftigste i verden.

– Det er en beryktet edderkopp og det er klart at du ikke skal tulle med den. Jeg kan love deg at du må være hjemme fra jobb noen dager om du blir bitt, sier Reiersen.

Og selv om man ikke kan dø av giften, så kanskje du skulle ønske at du var død, for du blir veldig syk dersom du blir bitt.

– Jeg tror alle mennesker føler en skrekkblandet fryd for slanger og edderkopper. Jeg tror folk liker dette, sier Reiersen.