NRK Meny
Normal

Skal tvangsgiftes med en dame fra Finland

Det er en stor dag for dvergsilkeapen i Den Lille Dyrehage på Brokelandsheia. Han skal få seg kjæreste og tvangsgiftes med en apedame fra Finland.

Det er en stor dag for dvergsilkeapen i Den Lille Dyrehage på Brokelandsheia. Han skal få seg kjæreste og tvangsgiftes med en apedame fra Finland.

Se det første møtet mellom de to dvergsilkeapene.

En dvergsilkeape og to andre aper kom med fly fra Helsingfors til Gardermoen i går og skal nå få bosted i «regnskogen» i Den Lille Dyrehage.

Dvergsilkeapen lever opprinnelig i regnskogen langs elver i det vestlige Brasil, sydøst i Colombia, øst i Ecuador og øst i Peru.

Nå håper ledelsen i Den Lille Dyrehage at det oppstår søt musikk og ekte kjærlighet i parken.

– Et tvangsekteskap

Nils Harald Reiersen

Nils Harald Reiersen er spent på hva som skjer

Foto: Liv Eva Welhaven Løchen / NRK

Nils Harald Reiersen sier det er en spesiell dag for den lille dyreparken med tre nyankomne aper hvorav en dvergsilkeape som parken håper skal finne kjærligheten med dvergsilkeapen som parken har fra før.

– Vi har nå fått en finsk dame som er flydd til Norge og vi skal gjennomføre et godt gammeldags tvangsekteskap. Så vi håper at denne gubben vi har her fra før skal ta henne godt imot så de kan bli kone og mann, sier Reiersen med et smil.

1+1=3

Håpet er at apekattene skal formere seg i parken på Brokelandsheia.

– Nå skal vi slippe apene ut av kassene og inn i regnskogen vår. Også krysser vi fingrene for at de apene vi har fra før og de nye apene «ordner ut» og blir gode venner, sier han.

Reiersen sier at det alltid er utfordringer når ville dyr møter hverandre.

– De apene vi har fra før er litt sære og vant til å være alene. Så det er klart at ting kan jo skje. Men vi håper det beste, avslutter han.