Har du hørt lyden av en voicyckle?

Lyden av en voicyckle er ikke hverdagskost. Fredag var det mange som ble fascinert av det helt spesielle instrumentet som er på plass i Arendal.

Lydskulptøren Henry Dagg opptrer med sine selvlagde instrumenter på TEDx i Arendal.

Fredag lød en sjelden melodiøs sirene i Arendals gater. Lyden kom fra en «voicyckle», et instrument laget av den britiske lydskulptøren Henry Dagg.

– Dette er et instrument basert på en sykkel, sier en andpusten Dagg etter en av sine opptredener.

Det tar på å sykle og spille samtidig, noe Dagg må gjøre for å få lyd i instrumentet.

Henry Dagg besøker byen i anledning arrangementet TEDx Arendal, en lokal versjon av TED-konferanser som holdes rundt om i hele verden.

Til Arendal har han tatt med seg tre ulike musikkinstrumenter som han har bygget selv. Voicyckelen er en av dem.

Bygget til Tour de France

Når George Gershwins «summertime» lyder fra sykkelinstrumentet, er det mange som stopper opp. Lyden er helt unik, og etterfølges av latter og klapping fra publikum.

Det gjelder også NRKs reporter Benedicte Goa Ludvigsen, som ler godt under det direktesendte innslaget på NRK Sørlandets radiosending.

Instrumentet er som de fleste av Daggs egenproduserte instrumenter, et resultat av et ønske en betalende kunde har kommet med. Dette instrumentet ble bygget til et arrangement i byen Canterbury i forbindelse med Tour de France.

Oppdragsgiveren ønsket at Dagg skulle lage et instrument basert på en sykkel. Bortsett fra det, fikk han frie tøyler. Resultatet ble en voicyckle.

Spurt om flere opptredener

Dagg har også med seg to andre instrumenter til Arendal, blant annet pedalopianoet Hooty Scooty som kan ses og høres i videoen som følger.

Tidligere har Henry Dagg gjort stor suksess med et «katteorgel» som han blant annet har underholdt Prince Charles med.

Fredagens opptreden i Arendal ble så populær at arrangøren av TEDx Arendal har bedt om to nye opptredener med instrumentet lørdag.