Skremmer bort politikerne

Høyres Leif A. Beisland i kommunestyret i Grimstad, mener Grimstad Adressetidene skremmer politikere bort fra politikken

Grimstad Adressetidende
Foto: Anne Torhild Nilsen / NRK

Beisland mener lokalavisa er uholdbar krass mot lokalpolitkerne.

- Jeg synes av og til at ordbruken er unødvendig hard, kanskje spesielt på lederplass. De fyrer av kraftsalver som går ut over navngitte lokalpolitikere, sier Beisland.

- Avisen legger seg ofte på et nivå som nesten overgår VG og Dagbladet og vi må huske på at her er det ikke Stoltenberg og Solberg det er snakk om.

Må tenke på familien

- Man må også huske på at politikere har ektefeller og barn, og selv om politikerne som oftest tåler det som skrives, kan det være familie og venner reagerer, sier Beisland.

Han er redd avisens harde linje skal skremme bort deler av befolkningen til å stille som representanter i kommunestyret.

- Jeg ønsker vi skal ha et tverrsnitt av befolkningen i politikken. Vi skal ha med ung og gammel, kvinner og menn, høyt og lavtutdannede. Jeg er redd avisens linje vil skremme bort folk fra lokalpolitikken, sier Beisland.

Gjør bare jobben

Trond Audun Berg

Redaktør Trond Audun Berg i Grimstad Adressetidende.

Foto: Espen Bierud / NRK

Redaktør Trond Audun Berg i Grimstad Adressetidene ser at det har vært mye hard kritikk den siste tiden, men mener det har vært på sin plass.

- Det er første gang jeg hører at politikere skal være redde for å stille opp, men jeg kan være enig i at det noen ganger kommer kraftsalver på lederplass. Jeg mener at vi bare gjør jobben vår. Vi har en vaktbikkjefunksjon og skal passe på de som styrer oss og pengesekken. Da må vi ta opp kritikkverdige forhold når det forekommer, sier Berg.

 

Personangrep

- Jeg kan nevne som et eksempel et tilfelle der en ung jente fra FrP var på talerstolen for første eller andre gang, og som etterpå opplevde en latterliggjøring av hennes innlegg på lederplass i avisen. Hun tok nok dette fint, og vi politikere må tåle en støyt, men man skal være dette litt bevisst, og Berg bør tenke gjennom dette, sier Beisland.

Avisen legger seg ofte på et nivå som nesten overgår VG og Dagbladet og vi må huske på at her er det ikke Stoltenberg og Solberg det er snakk om.

Leif Atle Beisland (H)

- Det er jeg enig i. Jeg tenker også på familien til politikerene og prøver å gå på sak og ikke person. Men man må som lokalpolitiker tåle å motta kritikk. Og den siste perioden har vært ekstra ille og det har vært nødvendig å ta frem tungt skyts, sier Berg.

- Hva mener du med det?

- Det er kommet en tøffere tone mellom politikerne og en form for maktarroganse som jeg mener har ødelagt det gode miljøet som har vært her. Den tøffe konfrontasjonslinjen Beislands parti Høyre har kjørt sammen med Senterpartiet og FrP, har gjort at det er blitt mye hardere fronter, noe som ikke har vært til lokalpolitikkens beste, sier Berg.