Sendte opp fyrverkeri inne på skole – elever trodde det var skyting

Elever har sendt opp fyrverkeri inne på to ulike skoler på Sørlandet torsdag. – Folk begynte å løpe for livet, sier elev.

KKG videregående skole i Kristiansand

KKG videregående skole i Kristiansand

Det mest alvorlige tilfellet skjedde på Kristiansand katedralskole Gimle, der et fyrverkeri-batteri ble fyrt opp innendørs. Oppimot 25 skudd skal ha gått av i nærheten av skolens kantine.

– Folk begynte å løpe for livet. Noen gjemte seg under bordene. Andre falt og slo seg, sier en av elevene til NRK.

– Jeg satt slik til at jeg så raskt at det var fyrverkeri, og ble ikke så veldig redd. Men de som var i andre etasje kunne ikke se det, sier eleven, som sier medelever hun har snakket med opplevde situasjonen som svært dramatisk.

Sendte SMS til elever og foresatte

Rektor Knut Aasen sier til Fædrelandsvennen at han ser svært alvorlig på hendelsen.

Avisen skriver også at skolen har sendt en SMS til elever og foresatte, der de oppfordrer alle, som kan ha sett noe av betydning, om å melde fra til skolen eller politiet.

Ingen personer ble skadet, men det var stor røykutvikling. Politiet ser svært alvorlig på saken.

– Det er dumdristig gjort. Det kan forårsake alvorlige skader på personer, og fare for brann i bygg, sier operasjonsleder John Repstad ved Agder politidistrikt.

Knuste vinduer

En elev ved KKG forteller at det har vært flere tilfeller av skyting med fyrverkeri og hærverk på skolen gjennom uka. I dag smalt det midt i lunsjen.

– Vi satt og spiste, så hørte vi plutselig et smell. Vi skvatt til og så at det var et fyrverkeribatteri som gikk av inne på skolen. Det var flere som tok opp mobiltelefonene og filmet hendelsen. Jeg ble ikke redd, det var nesten litt moro, men jeg er glad for at ingen ble skadet, sier eleven til NRK.

Brannvesenet og politiet kom raskt til stedet.

– Mens politiet var på skolen ble det skutt av enda ett et fyrverkeri-batteri utenfor Gimlehallen. Da løp politiet ut, men fikk ikke tatt de som stod bak, forteller eleven.

Ifølge eleven har det vært fyrverkeriskyting i området ved skolen hele uka. Flere vinduer er knust, og det er skutt fyrverkeri ut og inn av vinduene.

Brannvesenet rykket ut til KKG etter meldinger om fyrverkeri inne på skolen.

RYKKET UT: Brannvesenet dro til KKG etter meldinger om fyrverkeri inne på skolen.

Foto: Tipser

– Skummelt

På Lista ungdomsskole i Farsund ble det sendt opp fyrverkeri både på utsiden av skolen og inne i en gang.

– Det er skummelt, for man vet jo fra før at man har lite kontroll på fyrverkeri. Mitt verste mareritt er at det skal skje en brann på skolen, sier rektor Marie-Theres Kolnes ved Lista ungdomsskole.

Det var tre elever som sto bak oppskytingen av fyrverkeriet. De meldte seg til rektoren kort tid etter hendelsen skjedde.

Saken er anmeldt og etterforskes av politiet.