Skal avhøre politifolk etter dødsulykke på E39

Etterforskere fra Spesialenheten for politisaker vil finne ut om politiet kan kritiseres eller straffeforfølges etter en dødsulykke i natt. En mann i 30-årene ble drept i ulykken. Bilen han kjørte ble forfulgt av politiet da den kolliderte med et vogntog.

Omkom etter biljakt på E39

Vogntoget står i grøfta på E39 ved Vigeland i Lindesnes etter dødsulykken i natt der en personbil kolliderte med vogntoget. Vogntoget kom kjørende mot vest. Politiet forfulgte personbilen, og Spesialenheten for politisaker etterforsker derfor ulykken.

Foto: Lars Eie / NRK

Etterforskere fra Spesialenheten for politisaker er på vei til Vest-Agder nå i formiddag.

Dødsulykke på E39 i Lindesnes

En vogntogsjåfør og polititjenestemenn skal avhøres etter nattens dødsulykke på E39 i Lindesnes.

Foto: Lars Eie / NRK
Bilbergingsbil, ulykke e39 ved Vigeland, Lindesnes

En bilbergingsbil på stedet der en mann omkom etter en ulykke i natt. Politiet forfulgte bilen da ulykken skjedde.

Foto: Lar Eie / NRK

Der vil de avhøre polititjenestemennene som forfulgte personbilen og vogntogsjåføren som var involvert i dødsulykken på E39 ved Vigeland i Lindesnes. Det var sjåføren av personbilen, en mann i 30-årene fra Lindesnesregionen, som omkom i ulykken.

– Vår oppgave er å kartlegge hendelsesforløpet og avhøre personer som var involvert i ulykken. Så får vi se, når undersøkelsene er foretatt, om det er grunnlag for å kritisere eller straffeforfølge noen av polititjenestemennene, sier etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten for politisaker.

LES: Dødsulykke etter politijakt på E39

HAR DU BILDER ELLER INFORMASJON: TIPS OSS

Ikke kjent med årsaken til politijakten

Knut Wold, som er avdelingsleder for etterforskningsavdeling Øst-Norge og påtaleansvarlig i saken, forklarer at det var litt over klokken ett i natt at en personbil kolliderte med et vogntog og personen i privatbilen døde.

– Det pågikk en politiforfølgelse i det øyeblikket ulykken skjedde. Jeg er foreløpig ikke kjent med årsaken til at politiet forfulgte personbilen, sier Wold.

Han sier det er noe av det spesialenheten vil finne ut av når de starter etterforskningen i dag.

– Vi har etterforskere er på vei til Kristiansand nå som skal gjøre undersøkelser og foreta avhør, så det vil vel bli kjent etter hvert, sier Wold.

Han vil ikke si noe om den omkomne var kjent av politiet fra tidligere.

Ifølge avisen Lindesnes skal årsaken til at politiet kjørte etter bilen ha vært at de hørte ulyder fra mannens bil.

En mann i 30-årene ble drept i en ulykke på E39 ved Vigeland. Bilen han kjørte ble forfulgt av politiet da den kolliderte med et vogntog.

Tekniske undersøkelser

Han forklarer at når politiet er involvert i en ulykke der en person dør eller blir alvorlig skadd skal spesialenheten etterforske hva som har skjedd.

– Vår agenda er å finne ut av polititjenestemennenes tjenesteutøvelse, sier han.

Politiet har foretatt tekniske undersøkelser på ulykkesstedet.

Hørte smell

Agder politidistrikt meldte i natt at ulykken skjedde klokken 01.11. Ifølge dem skjedde kollisjonen etter «en kort bilforfølgelse av politiet».

En person som bor i nærheten av ulykkesstedet forteller til avisen Lindesnes at han hørte et kraftig smell og dro ned til ulykkesstedet om lag en kilometer unna.

– Jeg så det var en personbil og en lastebil med henger lastet med takstein. Politiet og sykebil var der veldig kjapt bare minutter etter. Personbilen så helt smadret og ødelagt ut, lastebilen også, forteller Bastian Størksen til avisen.

Veien åpen

E39 på stedet var stengt deler av natt til mandag, men ved 5.30-tiden meldte Statens vegvesen at bilister nå kan passere ved Trædal, like sørøst for Vigeland. Trafikken blir dirigert mens veien blir ryddet.

E39, Vigeland, Lindesnes

En vogntogsjåfør og polititjenestemenn skal avhøres etter nattens dødsulykke på E39 i Lindesnes.