Siktet for drapstrusler og tyveri

En 28-åring, bosatt på et asylmottak i Kristiansand sentrum, blir mandag framstilt for varetektsfengsling siktet for drapstrusler mot en beboer.

Budget Hotell

Truslene ble framsatt inne på asylmottaket i Kristiansand sentrum.

Foto: Anne Wirsching / NRK

– Truslene skal ha blitt framsatt i forbindelse med en konfrontasjon. Episoden oppstod i tilknytning til tyveri av mobiltelefoner, opplyser jourhavende jurist Rune Amundsen i Agder politidistrikt til NRK.no.

Episoden skjedde omkring klokken 16 lørdag i forrige uke. Ifølge politiet skal andre beboere ha gitt uttrykk for at de er redd for mannen.

– Vitner har forklart at mannen over tid skal ha skapt uhygge på stedet, opplyser etterforskningsleder Øystein Jørgensen til NRK.no.

Fire mobiltelefoner

Politiet rykket ut til stedet og pågrep 28-åringen som nå er siktet for både trusler og tyveri. Ifølge Jørgensen har politiet beslaglagt fire mobiltelefoner som mistenkes å være stjålet. En av telefonene er gitt tilbake til sin rettmessige eier.

Mannen har nektet straffskyld i avhør.

28-åringen har fått endelig avslag på sin asylsøknad. Mannen blir dermed framstilt for varetektsfengsling mandag.

Unndragelse

– Han blir framstilt for fengsling med begrunnelse i unndragelsesfaren. Politiet vil unngå at han unndrar seg straffeforfølgelse ved å forlate landet, sier politiadvokat Amundsen.

Politiet tar nå sikte på rask saksgang.

– Vi håper på å ferdigstille saken i løpet av kort tid, samt rask pådømmelse i saken. Trolig blir saken avgjort i løpet av 14 dager, sier Amundsen.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

Slik ser det ut på E18 i Tvedestrand