Ryker tre skoler i Arendal?

Flertallspartiene i Arendal er blitt enige om hvor mange skoler som skal legges ned i Arendal.

Skolene i Arendal

Ordfører Einar Halvorsen bekrefter at partiene i posisjon i Arendal, Høyre, Frp og KrF, er blitt enige om en løsning. Men antallet holdes hemmelig til torsdag formiddag.

Foreslår tre skoler

Rådmann Harald Danielsen har foreslått at tre skoler legges ned, Eydehavn med 145 elever, Nesheim med 106 elever og Løddesøl som har 73 elever. Torsdag formiddag skal politikerne i administrasjonsutvalget og formannskapet votere over innstillingen, mens bystyret tar den endelige avgjørelsen om en uke.


Den siste tiden er det spekulert i at flertallspartiene ikke ville klare å bli enige, og at SV og Venstre ville bli med i et nytt flertall. Men nå bekrefter altså ordfører Halvorsen at posisjonen er kommet til enighet.

Men jeg ikke kan ikke si mer enn dette. Vi er enige om å vente til vi møtes i administrasjonsutvalget torsdag, sier Halvorsen.

Einar Halvorsen
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Varaordfører Anders Kylland fra Frp vil ikke kommentere Halvorsens kommentarer.

– Jeg ønsker egentlig ikke å kommentere hans klargjøring og hva utfallet ser ut til å bli utover det at vi er innstilt på å behandle sakene med tanke på en endelig avgjørelse for å skape ro, sier Kylland.


De siste dagene har det vært hektisk møteaktivitet om skolestrukturen i Arendal.

Tirsdag kveld møtte flertallspartiene representanter for foreldreutvalget ved alle de tre skolene som er truet av nedleggelse.


Eydehavn og Nesheim skoler er foreslått nedlagt fra 1.1. 2015. Løddesøl blir eventuelt nedlagt 1.8. 2014.