– Det er en stor lettelse. Spesielt for de pårørende. For dem er dette av stor betydning, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen i Mandal til NRK.no.
12. februar forsvant fiskebåten «Carina» vest for Lindesnes. Om bord var to erfarne fiskere. Mandag denne uken startet politiet nye søk. Håpet er å finne fiskebåten og de to fiskerne slik at de pårørende kan få en grav å gå til.
Foto: Scanfishphoto.comDet var Lindesnes Avis som først omtalte funnet.
- Les også:
- Les også:
- Les også:
155 meters dyp
Det var ved 16 tiden at reketråleren ble funnet et stykke utenfor Rosfjorden. Funnstedet ligger ifølge Gabrielsen mellom Korshavn i Lyngdal og Ullerøya i Farsund kommune.
– Båten ligger litt på skakke på 155 meters dyp. Den ligger relativt greit til med tanke på å få innsyn i båten. Akterenden ligger ned slik at man har det beste utgangspunktet for å kunne se inn i hytta, sier Gabrielsen.
Gransker bilder og video
Ifølge politistasjonssjefen er det nå sikret bilder og video av båten. Disse skal gjennomgås. Det skal også sikres ytterligere bilder av havaristen.
Det fotograferes ved hjelp av en såkalt ROV-båt, forteller Gabrielsen.
Politistasjonssjef Bjart Gabrielsen.
Foto: Odd Rømteland/NRK– Nå er målet at vi kan få svar på om de omkomne befinner seg i den havarerte båten eller ikke, sier Gabrielsen.
Det var 12. februar i år at fiskebåten «Carina» ble meldt savnet. Om bord var det to erfarne fiskere fra Lindesnes. Det ble igangsatt et omfattende søk etter båten, men det ga ikke resultat.
Først etter tre uker ble trålposen til reketråleren funnet i et område vest for Lindesnes ved bruk av miniubåt.
- Les også:
- Les også:
- Les også:
Fulgte trålvaier
Ifølge Gabrielsen ble båten funnet etter å ha fulgt trålvaieren fram til den havarerte båten.
Ifølge politistasjonssjefen ønsker også Statens havarikommisjon for transport å undersøke reketråleren.
– Forhåpentligvis kan havarikommisjonen finne svar på hva som gikk galt. I tillegg til at det betyr svært mye for de pårørende, er det viktig for hele fiskerinæringen. De to omkomne var rutinerte sjøfolk som var kjent for å aldri gjøre feil. Derfor vil det være av stor betydning at man finner ut hva som gikk galt, sier Gabrielsen.
- Les også:
- Les også: