Hopp til innhold

To leteaksjoner - tre personer trolig omkommet

Politiet antar at alle de tre savnede personene er omkommet. Det har vært to leteaksjoner – én etter to menn som har vært savnet siden i onsdag, og én etter en ung mann som falt i sjøen ved Lindesnes Fyr torsdag ettermiddag.

Politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen, opplyser at begge de to leteaksjonen som har pågått på kysten av Vest-Agder nå er avsluttet. Politiet antar at alle de tre savnede personene er omkommet.

– Nå er det mørkt og det er et ufyselig vær. Vi må dessverre anta at både de to personene som var om bord i fiskebåten og den tredje personen som falt i sjøen i ettermiddag er omkommet, sier politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen.

– Letingen har dessverre vært resultatløs. Nå er det mørkt og det er et ufyselig vær. Vi må dessverre anta at både de to personene som var om bord i fiskebåten og den tredje personen som falt i sjøen i ettermiddag er omkommet, sier politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen.

Det har vær uvær og høye bølger i området.

– Det er forferdelig vanskelige forhold. Det er mye sjø og skum i vannet. Det har gjort det vanskelig å se noe i sjøen fra helikopteret, sier Siv Namork ved Hovedredningssentralen på Sola.

Like før klokken 19 opplyste politiet at begge leteaksjonene var avsluttet, men nå fortsetter likevel letingen etter mannen i 20-årene som er savnet ved Lindesnes Fyr.

Torsdag kveld søker et Sea King-redningshelikopter etter mannen og letemannskaper fra Røde Kors søker langs land.

– Søket fortsetter i et begrenset omfang. Det var noen få steder man ønsket å sjekke ut, sier Gabrielsen.

Vil søke etter omkomne fredag

Han opplyser at det fredag vil bli søk etter omkomne.

Gabrielsen har torsdag kveld vært i møte med pårørende og andre personer fra sammen fiskermiljø som de to som var om bord på «Carina».

– En rekker fiskervenner har meldt sin ankomst i morgen. De ønsker å være med på å lete, blant annet ved bruk av ekkolodd, sier Gabrielsen.

Fiskebåt trolig forlist

Store mannskaper har siden onsdag kveld lett etter fiskebåten «Carina» som de to brødrene i 60-årene la ut med onsdag morgen.

Torsdag ble det funnet en redningsflåte og andre løse gjenstander som stammer fra båten. En redningsskøyte observerte også olje på vannflaten.

– Vi har fått alle indikasjoner på at det har skjedd et forlis og at båten har gått ned, sier Gabrielsen.

Flåte og innsatsleder

Torsdag ble en redningsflåte fra fiskebåten «Carina» funnet.

Foto: Tom Nicolai Kolstad / NRK

Ung mann falt i sjøen

Torsdag ettermiddag startet en ny leteaksjon, da AMK-sentralen fikk melding om at en ung mann hadde falt i sjøen og forsvunnet i vannmassene ved Lindesnes fyr.

– Et vitne har opplyst å ha sett mannen falle i vannet og sett at han forsvant, forteller Gabrielsen.

Det skal dreie seg om et ungt par som var ved sjøen for å se på uværet, da mannen i 20-årene ble tatt av bølgene.

– Både et Sea King-helikopter med varmesøkende kamera og redningshelikopteret fra Arendal har deltatt i søket, som dessverre er resultatløst, sier Gabrielsen.

Leter etter mann i 20-årene som ble tatt av en bølge og forsvant i havet ved Lindesnes Fyr.

Et Sea King-helikopter og et ambulansehelikopter deltok i søket etter mannen som falt i sjøen ved Lindesnes Fyr torsdag ettermiddag.

Vipers i «final4»
Spiller nå
Vjakhireva: – Du får eit betre svar om to timar 01:54
Neste