Hopp til innhold

Savnet fiskebåt: Har en teori om hvordan båten gikk ned

Neste mandag gjenopptas letingen etter den savnede fiskebåten Carina fra Lindesnes. Nå har politiet og havarikommisjonen en teori om hvorfor fiskebåten gikk ned.

Carina savnet båt

Politiet har en teori om hvorfor fiskebåten har gått ned.

Foto: Scanfishphoto.com

Politiet er sikre på at det er trålen til fiskebåten Carina som ble funnet på havets bunn under et søk med kystvaktskipet Nornen. Carina forsvant 12. februar da de to brødrene Øystein og Arnfinn Fjeldskår var ute og trålet.

Det ble satt i gang søk med miniubåt og i slutten av februar ble trålposten funnet sør av Rosfjorden.

– Eier av båten har sett bilder av trålposten. Han er 100 prosent sikkert på at det er Carinas trålpose, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen.

I trålen henger vaiere og politiet tror at båten finnes i enden av vaieren.

Teori om hva som har skjedd

Gabrielsen forteller at de har en teori om hva som kan ha skjedd da fiskebåten Carina forliste vest for Lindesnes. Trålposen ble funnet på 140 til 180 meters dyp.

– Det har vært en dialog om bord med havarikommisjonen, Forsvaret og båteier. Vi har en teori om hvordan det kanskje kan ha vært. Men den ønsker vi ikke å si noe om før neste søk er gjennomført, sier Gabrielsen til NRK.

Neste mandag blir letingen etter Carina gjenopptatt. Men politiet håper på å få avkreftet eller bekreftet teorien etter søket.

Måtte avbryte søket

Grunnen til at politiet ikke fortsatte søket etter Carina da trålen ble funnet, var fordi de kystvaktskipet Nornen hadde ikke mer tid og at det ble problemer med sonarutstyret til entreprenørfirmaet.

Dermed fikk de ikke sjekket om fiskebåten Carina lå i andre enden av trålen. Men politiet besluttet å bruke mer penger på selve søket i ettertid.

Mulig å hente ut de omkomne

Gabrielsen forteller at det er muligheter til å hente ut de omkomne. Nå skal de følge vaieren fra trålposten og lokalisere vraket.

– Om forholdene ligger til rette, så mener entreprenørene som kjører miniubåten at det lar seg gjøre å hente ut om det er omkomne om bord i fiskebåten, forteller Gabrielsen.