Hopp til innhold

600 på minnestund for fiskere

Over seks hundre møtte opp for å minnes de to fiskerne som ennå ikke er funnet. – Overveldende sier familien.

Minnestunden ble holdt for en fullsatt sal ved Solstrand leirsted i Lindesnes.

Blomster minnestund

To blomsterhjerter ble brukt som symbol på de to savnede brødrene.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Paul Daasvand

Familievenn og pensjonert prest, Paul Daasvand holdt minnetale.

Foto: Håkon Eliassen / NRK
Janne Fardal Kristoffersen

Ordfører Janne Fardal Kristoffersen.

Foto: Håkon Eliassen / NRK
Carina savnet båt

Tråleren 'Carina' har vært savnet siden 12. februar.

Foto: Scanfishphoto.com
Familie, venner og fiskere fra Stord i vest til Hvaler i øst hadde samlet seg mandag på Solstrand leirsted for å minnes de to brødrene som forsvant sammen med reketråleren «Carina» den 12. februar.

Over 600 personer hadde møtt opp. Til en minnestund uten kister. I stedet sto to vakre blomsteroppsatser formet som hjerter plassert foran de fremmøtte.

Familievenn og pensjonert prest, Paul Daasvand, holdt innledningen ved minnestunden. Fra talerstolen sa han at det var overveldende å se hvor mange som hadde møtt opp.

– Alle så står vi overfor et stort hvorfor. Og så vet vi i det øyeblikket vi har sagt hvorfor, så er det ikke noe derfor. Det er bare uforståelig det som har skjedd, sa Daasvand til de fremmøtte.

Takknemlig

Familien ønsket ikke å la seg intervjue i dag, men uttrykte stor takknemlighet over at så mange hadde møtt opp.

Familien er fortsatt veldig interessert i å finne reketråleren «Carina», og har et håp om å finne brødrene sammen i båten.

Også ordfører i Lindesnes, Janne Fardal Kristoffersen var til stede på minnestunden.

– Når tragedier som dette inntreffer, så ser man hvor inderlig mange som bryr seg. Jeg er utrolig glad for at familien kjenner på den varmen og det engasjementet som er fra innbyggerne i Lindesnes kommune, sier ordføreren til NRK.no.

Høyt respektert

Lokalsamfunnet i Lindesnes har lett sammen, støttet hverandre sammen og nå sørger de også sammen. Ordføreren sier dette ikke er overraskende:

– Disse to fiskerne var mennesker som veldig mange kjente og som mange hadde et forhold til. De var høyt respektert i lokalsamfunnet vårt, og derfor er det også så mange som har hatt ønske om å stille opp i dag og ta et siste farvel.