Reddet fra flammene

Ni dager gamle Nadja var en av seks personer som i går så vidt berget livet.

Nadja

Ni dager gamle Nadja ble i siste liten reddet ut av det brennende asylmottaket.

Foto: Rømteland, Odd / Odd Rømteland/NRK

- Plutselig fikk vi melding fra vår nabo oppe som sa at vi måtte gå ut så fort vi kunne, fordi det var brann oppe. Hadde vi ikke fått den meldinga ville vi ha dødd, sier Ismail Muhammed Ali.

NETT-TV: GLAD DE FREMDELES ER I LIVE

Han bodde i en leilighet på asylmottaket TOKLA i Lyngdal, sammen med sin kone og sin ni dager gamle datter Nadja.

Ismail Muhammed Ali og Nadja

Ismail Muhammed Ali er veldig glad for at både han, kona og deres ni dager gamle datter kom seg trygt ut av huset.

Foto: Rømteland, Odd / Odd Rømteland/NRK

LES: NI HUSLØSE ETTER BRANN

Da mottaket i går begynte å brenne, fikk han familien raskt ut av leiligheten. Ingen ble skadd i brannen, men Ali vet at det var nære på.

- Det var så farlig at jeg ikke orker å tenke på det. Det var utrolig farlig, sier Ali.

Trolig feil på el-anlegget

Før brannen i går hadde det pågått utbedringer av det elektriske anlegget de siste dagene, forteller driftsleder ved asylmottaket, Torrey Nørsett.

Brann Lyngdal

Seks personer oppholdt seg i huset da brannen startet like før klokka 21.00 i går kveld. Alle tilgjengelig brannmannskaper ble sendt til huset som raskt var overtent.

Foto: Maria Henden Kjetså

- Jeg hadde vært her nede i 19.30-tida og hentet en del utstyr. Jeg hadde ikke mer kommet meg hjem, før jeg fikk telefon om at nå brenner det. Vi hadde hatt noen problemer med det elektriske anlegget for to dager siden og elektriker hadde vært og sett på det og sagt at alt var i orden, men brannen må skyldes en feil i anlegget, mener Nørsett.

800 liter bensin utenfor

Nørsett er glad for at alt tross alt gikk godt med alle i huset. Hadde ikke mannskapene fra brannvesenet vært så raske, frykter han at det kunne gått riktig galt. Like utenfor sto nemlig en konteiner med 800 liter bensin.

Brann TOKLA

Brannskadene er store. 2. etasje er totalskadd.

Foto: Rømteland, Odd / Odd Rømteland/NRK

- Det er ufattelig hvor fort det brant, når det først begynte å brenne. Hell i hell ble ingen skadd. Vi fikk ut alle som var inne, og brannvesenet var også tidlig på stedet.

- Her ved siden av er det en rød konteiner som inneholder 800 liter bensin, og hadde brannen kommet dit, kan vi bare tenke oss hva som ville skjedd. Brannvesenet slokket brannen veldig raskt og gjorde en kjempejobb. Det var nære på at det kunne gått ordentlig galt, sier Nørsett.

Har fått nye boliger

De ni asylsøkerne som ble husløse etter brannen, fikk i dag nye bosteder i Lyngdal.

- Vi har kontaktet kommunen for å se om vi trenger noe traumebearbeiding, men ellers tror jeg det står bra til med alle, sier Nørsett.