Pettersen skal absolutt ikke tape mot Fredrikstad

Er det to kamper Gunnar Pettersen og Vipers ikke skal tape denne sesongen, så er det kampene mot Fredrikstad.

Gunnar Pettersen

Vipers-trener Gunnar Pettersen sier han ikke vil tape mot Fredrikstad og trener Andre Jauert, som er hans nevø.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

Vipers Kristiansand har fått en brukbar start på serien og ligger nå på femteplass på tabellen.

I dag spiller laget mot Fredrikstad hjemme i Aquarama i Kristiansand. Fredrikstad er et lag som skal slås, men ikke et lag man skal ta lett på, sier Vipers-trener Gunnar Pettersen.

– Vi møter et lag som ligger helt nede på tabellen, med bare to poeng, men som slo selveste Byåsen i siste kamp, så de har et visst potensial. Går vi litt halvveis inn i den kampen, kan det blir skummelt.

Vil unngå tyn

Men Pettersen har flere grunner til å ikke tape for Fredrikstad.

– Treneren er min nevø, så visst det er to kamper denne sesongen jeg absolutt ikke vil tape, så er det de to mot Fredrikstad. Hvis ikke blir det mye tyn på Pettersen i tida som kommer, ler Pettersen.

– Hvordan skal dere vinne?

– Vi trenere sier jo alltid at vi må ha fokus på oss selv. Vår siste kamp mot Storhamar er den desidert beste vi har spilt.

– Da så jeg for første gang et tent Vipers gjennom hele kampen. Det nivået må vi opp på, og det handler om å putte nok energi inn i kampen. Klarer vi det, er Fredrikstad oppnåelig.

Glassverket-blemme

Pettersen mener Vipers er på vei oppover, med den gode kampen mot Storhamar i bakhodet. Men prestasjonene har vært varierende.

– De fleste taper jo mot Larvik med 12–20 mål, og det gjorde også vi. Men vi har ei blemme mot Glassverket. Den kampen var et unødvendig stortap, og hvorfor vi tapte så stort mot dem vet verken jeg eller spillerne, sier Pettersen.

Bra med bråk

Vipers er det laget i eliteserien som trekker flest tilskuere til sine hjemmekamper, med et snitt på over 1100 så langt i sesongen. Det er noe treneren setter pris på.

– Det er hyggelig. Det er lettere for en idrettsutøver å prestere og motivere seg til kampen når man ser at det er mye folk på tribunen, og ikke minst at til og med sørlendinger er entusiastiske.

– Vi har hatt tre kamper hvor det har vært fantastisk stemning, så det har vært den ekstra spilleren vi ofte trenger. Det er viktig å føle at du har to tribuner i ryggen, derfor er det ofte ansett som en fordel med hjemmebane.

Kristine Lunde Borgersen er enig med Pettersen.

Kristine Lunde Borgersen

Kristine Lunde Borgersen sier hun og laget har trent bra den siste uka, men vil ikke tippe noe resultat mot Fredrikstad.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

– Det har vært supergod stemning på de hjemmekampene vi har hatt. At sørlendinger kan lage så mye bråk på tribunen, det er det lenge siden jeg har hørt. Det gir mye ekstra til laget når vi er i spennende situasjoner, sier Lunde Borgersen.

Hun tror at også Gunnar Pettersen er med på å trekke publikum.

– Mange kommer for å se Gunnar også, jeg tror han trekker en del av den eldre garden og en del mannfolk.

Har trent bra

Den tidligere landslagsspilleren har den siste uka trent med Vipers hjemme, mens flere av lagvenninnene har vært på landslagssamling. Det er hun ikke vant til.

– Jeg synes vi har trent bra. En gjeng har vært på landslagssamling, så vi andre har fått mange repetisjoner. Det er uvant å ha vært på den siden som skulle være hjemme, men det har vært ei god uke, sier Lunde Borgersen.

– Hvordan skal dere vinne i morgen?

– Vi må bare gutse på, og så skal vi ha det gøy og jobbe knallhardt.