Ornand Altenburg fra Birkeland på Sørlandstoppen

Onsdag 19.september blir Ornand Altenburg nykommer på Sørlandstoppen med tittelmelodien og popperla "Catfish Row" fra hans nye cd.

Ornand Altenburg
Foto: Rubrum

Ornand Altenburg
Foto: Geir Dokken

Ornand Altenburg solodebuterte i 2005 med "Backseat Driver" etter lang fartstid fra Number Seven Deli og Jim Stärk og er nå ute med ny cd "Catfish Row" hvor hans låtskrivertalent og hans spesielle vokal kommer godt fram.

Birkedølen er kjent under navnet Asbjørn Ribe, men hans døpenavn er Asbjørn Ornand Altenburg Reme Ribe, derav artistnavnet Ornand Altenburg. Han Hadde nylig slippkonsert på teaterbåten MS Innvik i Bjørvika og har fått gode anmeldelser og cd'en regnes som en av høstens musikalske godbiter.  Han har med seg Bjørn Holm på bass og Simen Mæhlum på trommer fra sin faste trio mens han selv spiller tangenter, litt gitar og synger. 

Berlin 2006

Ornand vakte oppsikt for sin liveopptreden på Popkomm i Berlin 2006 som er Europas største bransjemesse og dette førte til kontraktskriving med et tysk publishing firma som distribuerer i Tyskland og BeNeLux og et nederlandsk bookingfirma.

Han har holdt konsert i Birkeneshallen et par ganger og planlegger nå en turné på Sørlandet i oktober hvor et besøk i Kristiansand og hjembygda Birkeland er på ønskelista.

 

Ornand Altenburg
Foto: Rubrum

Birkeland utfordrer Byremo

Ornand Altenburg utfordrer Sørlandstopplista som for tiden toppes av Grethe + Enny & Helene Stulien Lauen fra Byremo, etterfulgt av Aslak Gjennestad fra Rykene, jazzbandet Dm7b5 fra Vest-Agder, Jennifer Rubins fra Kristiansand og Vidar Furholt fra Øyslebø. Poengene fra Sørlandstoppens jury avgjør sammen med lytternes egne poeng rekkefølgen på lista.

 

Stemmeliste

 

Rekkefølge for SMS-avstemning til 19. september begynner fredag 14. september og fram til programslutt

1. Grethe + Enny og Helene Stulien Lauen/La det gode få slå rot

2. Aslak Gjennestad/Like a Baby

3. Dm7b5/Science of Silence

4. Jennifer Rubins/Devil's Game

5. Vidar Furholt/Kan ikkje stanse

6. Ornand Altenburg/Catfish Row