NRK Meny
Normal

OL-trøbbel for sykehus og mediebedrifter

Helse sør-øst stenger tilgangen til TV 2 Sumo onsdag kveld. Streaming av OL-sendinger kan gå på helsa løs.

Sørlandet sykehus Kristiansand

Sykehuset i Kristiansand er ett av ti sykehus der pasientene ikke kan se OL over trådløst nett.

Foto: Per-Kåre Sandbakk

Da Maiken Caspersen Falla og Ola Vigen Hattestad tok gull på sprinten tirsdag, opplevde sykehusene i Helse Sør-Øst stor trafikk på sine gjestenett.

Så stor var belastningen, at sykehusene sperrer bruken av TV 2 Sumo fra onsdag klokken 21.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hattestad

Gullvinner etter superdrama: Ola Vigen Hattestad. Slikt blir vanskelig å se på nett-tv under resten av OL.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Kan ramme pasientene

– Streaming av OL kan dempe ytelsen på de pasientkritiske systemene våre, sier kommunikasjonssjef Trude Julie Dommerud i Sykehuspartner til Fædrelandsvennen.

Trude Julie Dommerud

Trude Julie Dommerud er Kommunikasjonssjef i Sykehuspartner.

Foto: Cicilie Hennig-Till

Trafikken på nett blir så stor at det kan ramme systemene ved de ti sykehusene, og dermed også pasientenes sikkerhet.

Sykehuspartner, som driver datasystemene i Helse Sør-Øst, opplyser de hadde stor økning i trafikken på gjestenettet under sprinten tirsdag.

– Det er ikke bra, konstaterer Dommerud overfor avisen. Hun har forståelse for at pasienter nå kan gå glipp av OL på egne PC-er, smarttelefoner og nettbrett:

– Jeg har forståelse for at dette er kjedelig for innlagte pasienter, men vi er nødt til å prioritere pasientsikkerheten, sier kommunikasjonssjefen.

OL-trøbbel i aviser

Også i avisbransjen kan det bli slutt på OL-sendinger over internett. Amedia, som eier 78 lokal- og regionaviser i Norge, truer med å sperre TV 2 Sumo for sine ansatte.

«Tirsdag fikk vi store problemer med trafikk på internett grunnet nett-TV og OL. Annonseproduksjonen ble spesielt rammet, og det gikk så langt at vi i en kort periode måtte sperre trafikk fra TV 2 uten forvarsel» står det i en e-post til konsernets ansatte, ifølge Journalisten.

– Vi oppfordrer folk til å samle seg rundt det gamle, gode TV-apparatet, som ikke belaster nettet, sier IT-ansvarlig Terje Aleksander Haug i Amedia.