NRK Meny
Normal

ØIF-sluttspill kan bli dyrt

ØIF Arendal har klatret opp på tabellen og er klare for sluttspill etter søndagens viktige seier. Men sluttspill blir ingen gullgruve for håndballklubben.

ØIF Arendal tok en svært viktig seier hjemme i Sør Amfi søndag kveld. Med 25-20 mot Falk Horten klatra laget til åttende plass på tabellen. Dermed er laget sikra mot direkte nedrykk.

SE VIDEO: ØIF Arendal ligger på 8. plass i eliteserien etter en svært viktig seier mot Falk Horten i eliteserien søndag kveld. Men sportslig leder Per Carsten Michelsen legger ikke skjul på at sluttspill kan bli dyrt for klubben.

Per Carsten Michelsen

Sportslig leder Per Carsten Michelsen og resten av ØIF kunne søndag juble etter at klubben sikret seg plass i sluttspillet.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Alt etter hvilke lag ØIF trekker i sluttspillet, kan det føre til betydelige økonomiske utgifter for klubben.

– Vi kan fort trekke både Bodø og Fyllingen (Bergen red.anm.) som vil bli de dyreste kampene for ØIF med tanke på reiseutgiftene, forteller sportslig leder Per Carsten Michelsen til NRK.

Arendalsklubben tok en svært viktig seier hjemme i Sør Amfi søndag kveld. Med 25–20 mot Falk Horten klatret laget til 8. plass på tabellen. Laget tok dermed et langt steg bort fra bunnstriden. Nå kan ØIF i verste fall havne på 10. plass som er kvalikplassen.

– Ingen gullgruve

For ØIF som slet mye i starten av sesongen betyr sluttspill mye for klubben. Men det kan også bli dyrt.

– Heldigvis finnes det et reisefordelingsfond og vi har i tillegg hjemmekamper mot de samme lagene. Ved sluttspill spiller vi seks nye kamper. Tre av kampene spilles hjemme. Det vil jo veie opp for bortekampene. Men noen gullgruve vil det ikke bli med mindre vi vinner da. Havner du til finalen får du en pen, liten sjekk, sier Michelsen.

ØIF har nå to kamper igjen før sluttspillet. Førstkommende onsdag spiller de mot Follo på bortebane. Neste onsdag møter de Bekkelaget hjemme i Sør Amfi.

I forkant av de siste kampene er ambisjonene klare:

– Vi går for seier i begge to kampene, sier Michelsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ØIF Arendal

ØIF Arendal er sikret sluttspill.

Foto: Sander Heggheim/NRK

– Går for finaleplass

Han er imponert over innsatsen over spillerne i det siste.

– Vi har slitt med et par litt dumme skader, to av midtbackene er ute for sesongen. De skulle vi gjerne hatt med. Men med disse skadene står de andre spillerne opp og tar ansvar, sier han.

Michelsen tror også sjansene fremover er gode og tør og håpe på finaleplass.

– Laget har prestert bra i det siste, spesielt i tiden etter jul. Vi har ikke alltid fått full uttelling, men nå ser det ut til at vi kan senke skuldrene litt. Da tror jeg, med den innsatsen vi har sett i det siste, at dette kan bli veldig bra. Vi går for finaleplass.