Asfaltering av vei
Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

Nye Veier AS

 • Vil behandle ny E39 på nytt

  Bystyret i Flekkefjord får torsdag et forslag om å behandle trasèvalget for ny E39 på nytt. Bystyret har gått for en trasè som er 3,7 milliarder kroner dyrere enn det billigste alternativet. KrFs Arne Birkedal vil ha ny høringsrunde om saken.

 • Valg av trasé opp til departementet

  Samferdselsdepartementet vil avgjøre hvilken trasé på E39 forbi Flekkefjord som skal bygges. Det kom frem da Asbjørn Heieraas, prosjektdirektør for Nye Veier, orienterte Flekkefjord-politikerne i dag. Det vil derimot kunne komme forslag fra Flekkefjord bystyre i saken.

  Asbjørn Heieraas, prosjektdirektør i Nye Veier
  Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK
 • E39-strid til fylkestinget

  Fylkesordfører Arne Thomassen har bestemt at Agder fylkesting skal drøfte E39-traseen forbi Flekkefjord. Bystyret i Flekkefjord har valgt ei linje nær byen, som er 3,7 milliarder kroner dyrere enn den vegvesenet og Nye Veier ønsker.

  Ulike traseer, ny E39
  Foto: Planbeskrivelsen
 • Krevende veistrekning

  Bygging av ny motorvei mellom Arendal og Grimstad blir trolig den mest krevende byggeperioden av alle E18-prosjektene på Sørlandet, ifølge Nye Veier. Årsaken er at det skal bygges tett på eksisterende veier og næringsliv. Byggestart er i 2022.

  Magne Ramlo
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
Den nye E18-motorveien mellom Arendal og Tvedestrand blir 400 millioner kroner billigere enn kostnadsrammen. I morgen åpnes veistrekningen offisielt - ferdig tre måneder før avtalt tid.
Tirsdag kveld var det folkemøte om planene for ny E18 i Grimstad, arrangert av Folkeaksjonen for E18 i tunnel. Mange er bekymret for at den nye veien vil ødelegge byen, dersom den ikke legges i en miljøtunnel forbi sentrum.
Den planlagte nye motorveien på E18 gjennom Aust-Agder kommer mer eller mindre til å følge dagens veitrasè. Det foreslår Nye Veier. Veivalget ble godt mottatt av flere av ordførerne i de berørte kommunene