Asfaltering av vei
Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

Nye Veier AS

 • Lavere fart på gamleveien

  Fartsgrensa på gamle E18 kommer trolig til å bli satt ned når ny motorvei mellom Arendal og Tvedestrand åpner 2. juli. Grunnen er at man vil forhindre at bilister velger den gamle veien for å unngå bompenger, sier samferdselssjef Ola Olsbu.

  Ola Olsbu
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • E39-utbygging trues av utsettelse

  E39 mellom Mandal og Lyngdal trues av utsettelse. Flertallet i teknisk utvalg i Lindesnes vil nemlig droppe tilførselsvei til Trædal og kun ha tilførselsvei til Udland, for å sikre at veien videre til Spangereid blir noe av, skriver Fædrelandsvennen.

 • Første tunnelsprengning på ny E39

  Klokken 09 i dag gikk den første tunnelsalven av på den nye europaveien mellom Kristiansand og Mandal. Mjåvannsheitunnelen forbinder Kristiansand og Songdalen.

  Første tunnellsalve E39 Kristiansand Mandal
  Foto: Madeleine Mellemstrand / NRK
 • Nye Veiers første tunnel sprenges

  Klokken 09:00 i dag starter sprengningsarbeidet av den aller første tunnelen på Nye Veiers E39-prosjekt. Tunnelen sprenges ved Mjåvann industriområde og skal gå fra Kristiansand til Songdalen.

 • E18-møte i Arendal

  Åtte ordførere i Agder og Telemark skal i dag prøve å bli enige om hvor mange alternative korridorer for ny E18 som skal sendes ut på høring. I Agder er det særlig traseen gjennom Grimstad og Risør som er omstridt. Ordførerne møtes i Arendal.

  Ny E18 Arendal
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
Tirsdag kveld var det folkemøte om planene for ny E18 i Grimstad, arrangert av Folkeaksjonen for E18 i tunnel. Mange er bekymret for at den nye veien vil ødelegge byen, dersom den ikke legges i en miljøtunnel forbi sentrum.
Den planlagte nye motorveien på E18 gjennom Aust-Agder kommer mer eller mindre til å følge dagens veitrasè. Det foreslår Nye Veier. Veivalget ble godt mottatt av flere av ordførerne i de berørte kommunene
Asbjørn Heieraas, prosjektdirektør i Nye Veier
Asbjørn Heieraas