Ny flyrute fra Kjevik til London

Flyselskapet Widerøe starter ny direkterute fra Kjevik til London.

Picadilly Circus

Piccadilly Circus i London.

Foto: Colourbox

Flyruta starter opp 13. august neste år, og det vil bli fire ukentlige avganger. Ruta skal gå til flyplassen Stansted nord for London.

Avgangene fra Kjevik vil være mandag, torsdag, fredag og søndag. Flyet skal gå kl. 17.30 fra Kristiansand, med retur fra Stansted kl. 20.00 de samme dagene.

Har gjort markedsanalyser

En direkterute til London har ofte vært nevnt i forbindelse med nye mulig ruter fra Sørlandet. Widerøe opplyser at de har gjort grundige markedsanalyser og føler seg trygge på at den nye ruten vil bli en suksess.

– Tidtabellen er rettet mot fritidsmarkedet, men også forretningsreisende vil kunne finne den attraktiv. Med musikaler, teater, fotball og shopping i verdensklasse, er det god grunn til at London alltid har ligget høyt på nordmenns «toppliste», sier administrerende direktør i Widerøe, Stein Nilsen.

London er blant destinasjonene med størst vekst og flest reisende fra norske flyplasser.

På ruten skal selskapet benytte fly av typen Dash-8 Q400, som har 78 seter. Allerede i dag åpner Widerøe for billettbestillinger til og fra London.

Dobler avganger til Trondheim

I tillegg annonserer Widerøe at de mer enn dobler antallet avganger mellom Kristiansand og Trondheim.

– Ruten Kristiansand-Trondheim er tilpasset forretningsreisendes behov for å spare tid ved å fly direkte til og fra Midt-Norge, sier Nilsen.

Bombetrussel mot Widerøe-fly

Widerøe-fly på Kjevik. (Arkiv)

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK