NRK Meny
Normal

Stenger av sentrum

Norwegian Grand Prix-sirkuset i Arendal blir i år større enn noensinne. Arrangøren vil sperre av store deler av sentrum for å øke festivalstemninga maksimalt.

Jotun

Årets NGP-sirkus blir større enn noen gang. Nå er det vinn eller forsvinn for offshore-VM i Arendal.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Norwegian Grand Prix må i år tjene penger, for at sirkuset i Arendal skal kunne fortsette. For å øke inntjeninga, blir arrangementet større og mer allsidig.

– Folk vil oppleve noe helt annet i sentrum i år enn før. Vi har lagt stor vekt på familier og barneaktiviter. Vi har et eget lekeareal for barn og Elias-båten skal ta barn med ut på sjøen. Men også voksne og eldre vil synes at dette er OK å bruke en hundrelapp på, sier Svein Elgvin, daglig leder for Norwegian Grand Prix.

Vil ha flere inn i sentrum

Arrangøren har fått lov til å sperre av sentrum og lage et lukket festivalområde mellom fredag 17. og søndag 19. juli. For at folk skal komme inn på området må de betale.

Svein Elgvin

Daglig leder for Norwegian Grand Prix, Svein Elgvin, håper på fullt sentrum i juli.

Foto: Rune Gjeruldsen / NRK

– Men da snakker vi om kvelden. De handlende i Arendal sentrum, som skal ned og hente medisiner eller gjøre sine innkjøp, blir lite berørt. De skal slippe å betale seg inn, sier Elgvin.

Han håper at det i år vil bli satt ny publikumsrekord for arrangementet.

– Det trenger vi for å sette Arendal enda mer på kartet. Vi må også sikre oss et økonomisk grunnlag som gjør at arrangementet kan leve. Vi har tre år bak oss med underskudd. Det må vi gjøre noe med, for hvis ikke blir dette siste året.

Solberg x 2

Og Elgvin har flere ting å lokke med for å få flere på besøk. Norwegian Grand Prix samarbeider i år tettere med handelsstanden og restaurantbransjen, som tilpasser sine åpningstider etter sirkuset. På denne måten håper man at Arendal sentrum skal framstå mer som ett festivalområde.

Artikkel fortsetter under bildet

Video nsps_upload_2009_5_29_13_37_12_37.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video fra Norwegian Grand Prix 2007

– Nytt av året er også at vi kjører to tellende VM-runder, altså både lørdag og søndag. I tillegg tar vi tilbake den gamle fartsetappen på fredag kveld. Den gleder vi oss veldig til, for mange har spurt etter den, og det tror jeg blir en positiv opplevelse både for folk på sjøen og på land.

Før verdensrekordforsøket skal også rally-brødrene Solberg konkurrere mot hverandre - nå selvfølgelig i båt.