Nok en kaotisk dag på veiene

Mandagens snøfall skapte igjen store trafikale problemer på veiene på Agder.

To biler kolliderte front mot front ved Brekka på E18 i ettermiddag. Politiet fikk melding om ulykken klokken 17.12.

Ifølge Agderposten er en kvinne brakt til sykehus med ambulanse etter ulykken. I tillegg til de to bilene som frontkolliderte skal også en tredje bil som kom bak sneiet borti en av bilene.

På E18 i Aust-Agder oppstod det også lang kø på Stoa mandag ettermiddag etter at en personbil kjørte ut og delvis sperret det ene kjøre feltet midt i rushtiden. På Longum ved Nesheim Skole kjørte et Vogntog av veien og skapte trafikale problemer også der.

Vogntog stod fast

I Vest-Agder stod trafikken tidvis stille på E39 både i Trybakken, Lenesbakken, Vatnebakken og Osestadbakken mandag ettermiddag.

Også fra den ytre veien mellom Kristiansand og Søgne, Langenesveien, kom det rapporter om at trafikken stod stille i en bakke. På E18 stod også et vogntog fast i Narviksbakken like etter Varoddbroa på vei inn mot Kristiansand.

Utfordrende med vind og snø

Avdelingsleder i Statens vegvesen, Johan Mjaaland, forteller at kombinasjonen av snø og vind skaper utfordringer.

– Snøføyke og kraftig ving er utfordrende, men nå har våre entreprenører vært på siden det begynte å snø, og vi har kontrollert kjøretøy helt siden i dag morges, sier Mjaaland.

Hva slags tiltak og kontroller har dere hatt i dag?

– Vi er ute flere steder med kontrollører og våre entreprenører er ute med ekstra utstyr for å hjelpe de som blir stående fast, sier Mjaaland.

Ble dagen i dag verre en forventet?

– Nei. Det var meldt snø. Utfordringen i dag har vært vinden som gjør at det enkelte steder fyker til raskere enn brøytebilene kan passere. Da får vi vinterføre og vinterproblemer med en del kjøretøy, sier Mjaaland.

Agder har hatt store trafikkproblemer i dag.