NM-gull til Mjåland

Trine Mjåland fra Kristiansand vant NM-gull på 800-meter i Tønsberg søndag. Hun ledet løpet hele veien, og var best i spurten.

Trine Mjåland

Trine Mjåland vant NM-gull på 800-meter. Dette bildet er fra fredagen. (Arkiv).

Mjåland slo sin egen personlige rekord i løpet med tiden 2,04,86.

– Dette var sinnssykt! Jeg er veldig stolt av meg selv akkurat nå, sier hun til NRK etter løpet.

– Dette er bare utrolig deilig, jeg er veldig glad nå, sier hun.

Mjåland vant løpet foran Hedda Hynne og Yngvild Elvemo. Hun ledet hele veien, og det var også en del av planen.

– Jeg tok en sjans, og da holdt det. Men hadde jeg fått problemer ville det vært bom stopp, sier hun.

– Men dette var helt optimalt og helt etter planen, sier Mjåland.

Tøff duell

Trine Mjåland var en av storfavorittene på 800 meter, der hun tok sølv under fjorårets NM på hjemmebane i Kristiansand.

I forsøksheatet lørdag formiddag vant hun sitt forsøksheat med tiden 2.12,87.

Det andre forsøksheatet lørdag ble vunnet av Martine Eikemo Borge fra Bergen. Vestlendingen gikk til topps under fjorårets mesterskap.

Det var derfor ventet at Eikemo Borge og Mjåland kommer til å gjøre opp om gullmedaljen i søndagens finale.

Men der var Mjaaland sterkest, Eikemo Borge ble bare nummer fire søndag.

– Jeg fryktet ikke henne så mye. Jeg fryktet de to andre som kom på pallen mer, sier Mjåland til NRK.

Fredag kveld tok Mjåland, noe overraskende, sølv på 400 meteren.

Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41