NRK Meny
Normal

Nektet å gå på do

Smugleren hoppet i stedet på vann.

Spesialdoer

Engelskmannen som kom fra Amsterndam med narkotika skjult i kroppen, sa han ikke klarte å komme på do.

Foto: Einar Kleveland / NRK

En engelskmann prøvde i helga og ta seg inn i Norge med tarmene fulle av narkotika. Det endte med en iskald dukkert, før tollvesenet klarte å avsløre mannen.

NETT-RADIO: SMUGLET STOFF I ROMPA

Engelskmannen kom til Kristiansand med flyet fra Amsterdam på lørdag.

Tollvesenet hadde sterk mistanke om at engelskmannen hadde narkotika skjult i hulrom i kroppen. Men mannen nektet å gå på do.

Tok mannen ut på tur

Heller ikke god bevertning fikk fart på tarmsystemet. To tjenestemenn bestemte seg derfor for å ta med mannen på en spasertur på ferjekaia.

- Ifølge engelsmannen nyttet det ikke å spise, han greide ikke å gå på do. Da tenkte vi at vi skulle spaserer litt med ham og leide han rundt på kaia, sier kontorsjef Helge Breilid i Tollregion Sør Norge.

Helge Breilid

Kontorsjef Helge Breilid i Tollregion Sør Norge, på stedet der engelskmannen hoppet på vann og gjorde sitt fornødne.

Foto: Einar Kleveland / NRK

- Plutselig satte mannen fart rett mot sjøen og stupte uti. En av tjenestemennen hentet bøyen og heiv den ut til ham. Han grep fatt, men svømte inn under kaia. En tjenestemann løp inn og hentet ei overlevelsesdrakt for å hoppe på sjøen, men da dukket mannen opp og ville på land.

- Vi dro han opp og da han hadde kommet på land så vi at det fløyt en del oppstykkede kondomer og plast i sjøen, sier Breilid.

Innrømmet å ha smuglet hasj

Han sier det er helt tydelig at engelskmannen har kvittet seg med det han smuglet mens han var i vannet.

- Han har tatt ned buksene og fått ut tingene i bakenden og så revet dette i stykker. Han innrømmet at han hadde hatt litt hasj i bakendenog han sitter nå hos politiet, sier Breilid.

- Vi hadde holdt på med han i sju timer, men da han kom ut i fem-seks graders sjø så lyktes han. Så jeg tror gjerne det er en del fisk uti her nå som svømmer rundt og er kjempedopa, sier Breilid.