NRK Meny
Normal

Narkoaksjon i Flekkefjord

50 personer er siktet i forbindelse med narkotikaaksjoner.

 

Asbjørn Skåland
Foto: Odd Rømteland / NRK

Politiet er i ferd med å nøste opp et narkomiljø i Flekkefjord og Kvinesdal. 50 personer er siktet i forbindelse med narkotikaaksjoner, 40 av dem har vært inne til avhør.

Politiet har beslaglagt penger, våpen og narkotika.

Lensmann i Flekkefjord, Asbjørn Skåland, sier politiet ser alvorlig på saken.

- Det er alvorlig at såpass mange blir tatt inn. Vi har vært klar over at det har vært et visst narkotikamiljø her, og det er viktig å markere at dette ikke er tillatt, sier Skåland.

 

Omfattende aksjon

Politiet har jobbet intenst med saken i noen måneder. Mannskaper fra lensmannskontorene på Lister og personell fra Felles Kriminalenhet i Kristiansand har deltatt i aksjonen i Flekkefjord og Kvinesdal. Aksjonen har vært planlagt i lengre tid, og under aksjonen har det i avhør dukket opp mange nye navn, ifølge Skåland.

Få unge pågrepet

Totalt er nær 50 personer siktet for narkotikalovbrudd, som kjøp, salg eller besittelse. Men også andre lovbrudd er avdekket under den omfattende aksjonen. Det er færre ungdommer involvert enn politiet fryktet.

- Det er ikke mange ungdommer som er pågrepet. De yngste er i begynnelsen  av  20-årene, de eldste er i  60-årene, forteller lensmannen.

Små politiressurser

Ordfører i Flekkefjord, Sigmund Kroslid, er bekymet over utviklingen i kommunen. Han mener det er åpenbart at flere ressurser må settes inn i kampen mot narkotika.

- Narkotikaproblemet er blomstret opp igjen. Vi må derfor intensivere det forebyggende arbeidet. Dessuten må jeg peke på at politiressursene her er så små at de ikke har noen preventiv virkning, sier Kroslid.