Nå blir det full innsats på sjøen

Politiets sjøtjeneste vil være til stede under alle større arrangementer langs sørlandskysten i sommer. Og fra denne helga blir det full innsats på sjøen.

Politibåten i Kristiansand

For første gang på flere år er politibåtene på Sørlandet fullbemannet.

Foto: Reidar Mosland / NRK

For første gang på flere år er politibåtene på Sørlandet fullbemannet. På grunn av pengemangel har bare politibåten i Arendal og politibåten i Kristiansand vært i operativ drift.

Bård Austad

Stabssjef Bård Austad i Agder politidistrikt.

Foto: Eie, Lars / Lars Eie/NRK

Nå skal også politibåtene i Mandal og Risør være bemannet. Det gjør det lettere å være mer til stede, sier stabssjef Bård Austad.

Folketallet øker kraftig på Sørlandet om sommeren og det er mye folk på sjøen.

– I tillegg har vi mange arrangementer, som Trebåtfestivalen, Hovefestivalen og slike arenaer, som samler mye mennesker. Da forhåndsplanlegger vi sjøtjeneste, for da vil vi være til stede, sier Austad.

Veldig fornøyd

Austad er sier politiet er glad for at både Risør, Arendal, Kristiansand og Mandal i år får politibåter med full bemanning.

– Det er vi veldig fornøyd med. Vi har jo fire politibåter og hensikten med det er at vi i år skal drifte disse. Det hadde vi ikke forutsetninger til i fjor, da kunne vi bare drifte to av fire båter. I år er vi tilbake til normalen, og det er vi veldig fornøyd med.


Han er også sikker på at budsjettet for sjøtjenesten vil holde sesongen ut.

– Ja, og skulle vi ta feil i det, så får vi tømme tanken til politibilene.