NRK Meny
Normal

Mus spiste Toyota

Små sultne firbeinte plageånder har tatt julaften på forskudd og virkelig forsynt seg av en helt ny Toyota. 

Mus.
Foto: DOUG HANSEN / AFP

Ledninger, kabler, deksler og hele girkassesystemet på Ansgar Andreassens nye Toyota er nesten spist opp av mus.

Så store er skadene at bilen nå har vært til reparasjon i over to måneder.

 - På hytta mi i Eiken i Hægebostad er det masse mus, men jeg hadde aldri tenkt på at de skulle gå løs på bilen min. Jeg har kjøpt en ny Toyota Avensis og mens jeg har vært på hytta har både ledninger, kabler, deksler og girkassesystemet blitt spist opp av mus i løpet av to-tre helger, sier Andreassen.

Brukte mye diesel

Gradvis har musene spist seg gjennom bilen som stod i garasjen på hytta og  bileieren fra Evje oppdaget ikke musenes spisefest før han reagerte på drivstofforbruket.

- Jeg oppdaget ødeleggelsene fordi jeg syntes bilen brukte så mye diesel. Det viste seg at returslangen for diesel var sprukket og at det rant drivstoff ut av motoren. Da fikk jeg tak i redningsbil som kjørte bilen til reperasjon og der har den vært siden, sier Andreassen.

Kvalitetsbevisste rakkere

Nye biler ser ut til å smake best også for mus. Andreassen sier han har hørt om flere andre som har fått inventar og motor spist av mus, og at det for det meste er snakk om nye biler.

Gradvis har musene spist seg gjennom bilen min som stod i garasjen. Ledninger, kabler, deksler og hele girkassesystemet er delvis spist opp i løpet av to-tre uker.

Ansgar Andreassen

- Min bil er en 2007-modell. Musene må være kvalitetsbevisste, for jeg har hørt at de først og fremst går til angrep på nye biler. 

Nå har Andreasen prøvd å forsikre seg mot nye angrep. Han har satt ut museskremmer inne i garasjen og lagt ut giftblokker utenfor. Foreløpig har han ikke sett tegn til angrep på leiebilen.

- Snart får jeg bilen tilbake. Forsikringen dekker reperasjonene for meg, men det er snakk om flere titalls tusen kroner, sier Andreasen.