NRK Meny
Normal

Sikret seg toppkeeper i stallen

Landslagskeeper Svenn Erik Medhus har skrevet under for ØIF Arendal.

Svenn Erik Medhus

Kristiansanderen Svenn Erik Medhus skal vokte buret for ØIF Arendal de neste tre år. (arkivfoto)

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Medhus som har har voktet målet i 22 landskamper, blir presentert på en pressekonferanse nå klokka 14.

ØIF-trener Leif Gautestad er meget fornøyd med signeringen.

– Det er jo nesten som som å ha julaften og bursdag på en gang. Det er en stor fornøyelse, og vi veldig glad for at Medhus har takket ja og er med oss i tre år fremover.

Gautestad sier Medhus vil være en god forsterkning for håndballklubben.

– Får du landslagsspillere til å spille i den norske ligaen og får utenlandsproffer til å komme hjem, så er det en forsterkning for alle norske lag, sier Gautestad

Proffspiller i Tyskland

Svenn Erik Medhus er 28 år gammel. Han har de siste år spilt i tysk Bundesliga for klubben TSV GWD Minden. I Norge har Medhus spilt for klubbene Randesund, Kristiansand IF og Sandefjord TIF.

Etter at "gamle-keeperen" Brede Pedersen trakk seg, har yngre og relativt uerfarne spillere vært ØIFs siste skanse. Derfor var denne posisjonen den viktigste å få forsterket foran neste sesong, og Medhus med sin internasjonale erfaring vil være en styrke for arendalsklubben.

- Medhus har en kapasitet som forhåpentligvis skal være med å heve ØIF til nye høyder, sier Gautestad.

– Et lite økonomisk løft

Internasjonalt var det en billig signering, men for ØIF Arendal var et det å få Medhus med på laget et lite økonomisk løft for klubben, sier Gautestad.

- Uten at vi skal si hva han får, så vil han ligge helt i toppen hos oss i forhold til lønn. Men vi har veldig få spillere som har fra over 150 000. Fotballen ligger i en helt annen divisjon.