NRK Meny
Normal

Må stå over EM

Katrine Lunde fra Kristiansand er gravid og tar dermed pause fra håndballen. Det betyr at hun mister EM i Kroatia/Ungarn i desember.

Katrine Lunde

Katrine Lunde må ta mammapause fra håndballen og går dermed glipp av EM i desember.

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

– Jeg er lykkelig og gleder meg til å stifte egen familie, sier Katrine Lunde i en pressemelding fra Norges Håndballforbund.

I juni forlovet Lunde seg med serbiske Nikola Trajokovic. I mars skal de bli foreldre.

Kristiansanderen håper på å komme raskt tilbake på toppnivå etter fødselen.

Spennende å se på EM

Målvakten spiller for den ungarske klubben Gyør, og planlegger å bli værende i Ungarn og trene godt frem til fødselen.

Men å stå i mål er ikke aktuelt på en stund. Det betyr at hun heller ikke får være med til EM i Kroatia/Ungarn i desember.

– Det blir utrolig spennende å se jentene spille mesterskap fra sidelinjen. Jeg kommer til å være fryktelig nervøs på lagets vegne, men håper å få sett jentene i aksjon live når de spiller her i Ungarn, sier hun i pressemeldingen.

Ønsker dem lykke til

Lunde debuterte på det norske landslaget i 2002, og har til sammen spilt 241 landskamper for Norge. Hun er nummer åtte på listen for dem som har spilt flest landskamper for Håndballjentene gjennom tidene.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson og hans trenerteam ønsker Lunde og Trajokovic lykke til som kommende foreldre.

– Hun har vært en del av laget i mange år og har de siste 10 årene vært blant de absolutt beste målvaktene i verden. Vi er samtidig glade for å ha Kari Aalvik Grimsbø tilbake fra mammaperm, som sammen med Silje Solberg blir stammen i vårt sterke målvaktsteam frem mot EM i Kroatia og Ungarn i desember, sier Hergeirsson.