Lyngdal får parkeringsvakt

Lyngdal kommunen vil neste år ansette en parkeringsvakt i Lyngdal sentrum. Men gratis parkering blir det fortsatt.

Parkeringsvakt

Fra 1. januar 2010 vil en parkeringsvakt bøtelegge deg dersom du parkerer lenger enn tre timer i Lyngdal sentrum (Illustrasjonsfoto).

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Det ble en lang og het debatt da politikerne i Lyngdal diskuterte om kommunen skal få sin første uniformskledde parkeringsvakt.

Det er gratis å parkere i Lyngdal, men skilt er satt opp, som forteller at det ikke er lov å stå på samme sted i mer enn tre timer. Denne tidsbegrensninga blir ikke tatt nok hensyn til, og derfor vil flertallet i Lyngdal nå ha en parkeringsvakt i sentrum, skriver Farsunds Avis .

- Skal skiltene og parkeringsreglene ha noen hensikt, må regelverket håndheves. Vi innførte jo tidsbegrensningen nettopp for at folk som jobber i sentrum ikke skal oppta plassene utenfor butikkene, sa Knut Sagstad (H).

- Snikinnføring av avgift

Torleiv Birkeland (V) var sterkt imot en kommunalt ansatt som rusler rundt i Alleen og legger lapper på bilene til folk. Han mente parkeringsvakten bare var en snikinnføring av parkeringsavgift i Lyngdal.

Karsten Fidjeland (Sp) foreslo å innføre parkeringsvakten som en tidsbegrenset prøveordning i ett år for å skaffe seg erfaringer, og hans forslag fikk flertall.