NRK Meny
Normal

Kona til død 60-åring nekter for å ha drept ektemannen

En mann i 60-årene ble fredag kveld funnet drept i sitt eget hjem i Kristiansand. De to siktede skal være mannens kone og sønn. Kona erkjenner ikke straffskyld.

Område sperret av på Hånes i Kristiansand

DREPT: En mann i 60-årene ble fredag kveld funnet død av politiet. Nå skal kona og sønnen hans være siktet for forsettelig drap eller medvirkning til dette.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

En 60 år gammel mann ble fredag kveld funnet drept i Kristiansand, og politiet har siktet to personer for forsettelig drap og medvirkning til dette.

Advokat Christian Faye Ree

ERKJENNER IKKE STRAFFSKYLD: Det sier den siktedes kvinnens advokat, Christian Faye Ree.

Foto: Lars Erik Larsen / NRK

Ifølge TV 2 skal de to siktede være mannens kone og sønn.

Kvinnens advokat Christian Faye Ree, sier at hun nekter for å ha drept 60-åringen. Hun har i dag sittet i avhør med politiet.

– Hun svarer på spørsmål fra politiet. Hun erkjenner ikke straffskyld, sier Faye Ree til NRK.

Ble avhørt lørdag

Sønnens advokat, Knut Henning Larsen, har så langt ikke kommet tilbake til NRK.

Mannen som ble funnet drept i en leilighet i bydelen Hånes, var i starten av 60-årene og av iransk opprinnelse.

Ifølge Fædrelandsvennen var tre personer folkeregistrert på adressen - mannen, en kvinne i midten av 50-årene og en mann i midten av 30-årene.

– Mannen er norsk statsborger og har bodd sammen med sin familie i Norge i mange år, sa Agder-politiets påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar under politiets pressekonferanse på politihuset i Kristiansand lørdag ettermiddag.

Repstad og Skaar

HADDE BODD I NORGE LENGE: Det sa politiet på en pressekonferanse lørdag.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

Var i nærheten

Politiet rykket ut til leiligheten klokken 23.07 fredag kveld. Like over midnatt bekreftet politiet at de antok at det kunne ligge noe kriminelt bak dødsfallet.

Politiets kriminalteknikere etterforsker et mistenkelig dødsfall i Kristiansand natt til lørdag.

UNDERSØKTE ÅSTEDET: Politiets krimteknikere natt til lørdag.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Ifølge politiet var det flere personer i leiligheten da de kom fram til stedet. TV 2 skriver at det skal være snakk om to personer.

– De to siktede befant seg i nærheten av leiligheten da politiet kom til stedet, og de ble derfor tatt med til politistasjonen der de etter hvert ble siktet for drap eller medvirkning til drap, sier Kaddeberg Skaar.

Verken den drepte eller de to siktede er kjent av politiet fra før.

Hørte banking i veggen

Naboer har fortalt NRK at de reagerte på bankelyder i veggene i boligen både torsdag og fredag. Persiennene skal ha vært nede, noe de ikke pleide å være.

Styreleder Rolf Mikael Gare i Brattbakken borettslag så to til tre personer sittende ute på en murkant, med hendene stripset fast på ryggen.

Styreleder Rolf Mikael Gare i Brattbakken borettslag.

REAGERTE: Rolf Mikael Gare reagerte på bankelyder fra boligen der en mann fredag kveld ble funnet drept.

Politiet vil ikke si noe om hvordan mannen ble drept, eller si noe om drapsvåpenet. Ifølge Fædrelandsvennen skal mannen ha hatt synlige skader på kroppen.

Kriminalteknikere fra Kripos bistår i undersøkelsene av åstedet. Krimteknikere fra politiet i Agder jobbet natt til lørdag og lørdag morgen på åstedet, og et stort område rundt boligen var sperret av.