Mistenkelig dødsfall i Kristiansand

Politiet i Agder etterforsker et mistenkelig dødsfall i Kristiansand. En person ble funnet død i et hus i bydelen Hånes fredag kveld.

Mistenkelig dødsfall i Kristiansand

Politiet etterforsker et mistenkelig dødsfall i bydelen Hånes i Kristiansand natt til lørdag.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Så langt har politiet lite å opplyse om mulige årsaker til dødsfallet. De vil verken kommentere avdødes kjønn eller alder eller hvilken tilknytning personen hadde til boligen der vedkommende ble funnet.

– Det jeg kan si er at personen hadde tilknytning til adressen, sier operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt til NTB tidlig lørdag morgen.

Reagerte på bankelyder

Flere personer ble natt til lørdag innbrakt av politiet i forbindelse med dødsfallet. Det forteller naboer til NRK.

– En person ble brakt ut av boligen, og de lette etter en person i området. De hanket inn flere, sier styreleder Rolf Mikael Gare i Brattbakken borettslag.

Han så også to-tre personer sittende ute på en murkant, med hendene stripset fast på ryggen.

Gare forteller at flere naboer har reagert på bankelyder i veggene i boligen de to siste dagene. Det skal det også ha vært fredag kveld i en periode over 20 minutter.

Etter en pressekonferanse lørdag, bekreftet påtaleleder i politiet Terje Kaddeberg Skaar at dette er noe de vil undersøke nærmere.

Styreleder Rolf Mikael Gare i Brattbakken borettslag.

Styreleder Rolf Mikael Gare i Brattbakken borettslag sier flere har reagert på bankelyder fra boligen.

Krimteknikere fra politiet jobbet lørdag morgen på åstedet etter at en person ble funnet død i et hus i bydelen Hånes fredag kveld. Den døde skal ha synlige skader, ifølge Fædrelandsvennen.

Politiet vil foreløpig si lite om saken, men skal holde en pressekonferanse klokken 12.

Fikk mistanke på åstedet

– Det etterforskes som mistenkelig dødsfall på grunn av hvordan det så ut på åstedet. Vi fant grunn til å gjøre undersøkelser, men jeg kan ikke gå i detaljer om dette, sier Eide og understreker at de vet svært lite:

– Omstendighetene rundt dødsfallet er uklart. Vi vet ikke hva som har skjedd, og etterforsker det som mistenkelig.

– Hvor mange vitner er avhørt eller skal avhøres?

– Det kan jeg foreløpig ikke svare på, sier Eide.

Hundepatrulje på Hånes natt til lørdag
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Område sperret av

Politiet rykket klokken 23.05 fredag ut til adressen på Hånes med tre patruljer. Like over midnatt bekreftet innsatsleder Frank Salvesen at dødsfallet betraktes som mistenkelig.

– En person er funnet død. Vi vet ikke hva som har skjedd, men vi mistenker at det er noe kriminelt, sa Salvesen til Fædrelandsvennen.

Krimteknikere fra politiet jobbet lørdag morgen på åstedet, og et stort område rundt boligen var sperret av. I tillegg driver politiet taktisk etterforskning og avhør.

– Vi skal avhøre noen som vi håper kan belyse saken. Jeg kan dessverre ikke si noe om hvilken tilknytning disse har verken til avdøde eller adressen, sier Eide til NTB.

mistenkelig dødsfall i Kristiansand

Politiet i boligområdet Hånes natt til lørdag.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix