NRK Meny
Politibil utenfor KVS-Bygland
Foto: Ole Birger Lien/Setesdølen

Knivstikking på internatskole

Oppsummert

En 17 år gammel jente ble 12. desember 2016 knivstukket på en internatskole i Bygland i Setesdal. En 17 år gammel gutt har erkjent knivstikkingen. Jenta ble alvorlig, men ikke livstruende skadd.

 • Dømmes til fengsel for drapsforsøk

  En mann (18) er dømt for drapsforsøk mot ekskjæresten på en internatskole i Bygland i desember i fjor. Han er i Kristiansand tingrett dømt til fengsel i fire år og seks måneder. Han må også betale 150 000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnen. Det er ikke kjent om dommen ankes.

  Knivstikking KVS Bygland
  Foto: Sigbjørn Kristiansen/NRK
 • Ber om frifinnelse

  Forsvarer Knut Henning Larsen ber om at 18-åringen som er tiltalt for drapsforsøk i Bygland i desember i fjor, frifinnes fordi han var utilregnelig. Dersom retten kommer til at klienten var tilregnelig, ber forsvareren om mild straff.

  Knut Henning Larsen
  Foto: Sander Heggheim / NRK
 • Knivstukket krever oppreisning

  Jenta som ble knivstukket på internatskolen på Bygland krever 250.000 kroner i erstatning av 18-åringen som er tiltalt. Bistandsadvokat Sveinung Søndervik Johnsen kaller hendelsen et kaldt, kalkulert og beregnende forsøk på å ta livet hennes.

 • Ber om forvaringsdom

  Aktor mener 18-åringen som er tiltalt for drapsforsøk på en jevngammel medelev ved en internatskole i Bygland i Aust-Agder i desember 2016, bør dømmes til 4,5 års forvaring, med en minstetid på tre år. Les mer her.

  Knivstikking KVS Bygland
  Foto: Sigbjørn Kristiansen/NRK
 • Ikke psykotisk

  De rettssakkyndige mener 18-åringen som er tiltalt for drapsforsøk på en medelev på en internatskole i Bygland i desember i fjor, ikke var psykotisk og utilregnelig. Forsvareren har tidligere i rettssaken sagt at hans klient var utilregnelig.

Bistandsadvokat Sveinung Søndervik Johnsen om rettssaken mot en 18 år gammel mann, som er tiltalt for drapsforsøk på en jevngammel jente.
Aktor Beate Rullestad-Jansen vurderer å foreslå forvaringsdom for 18-åringen som er tiltalt for drapsforsøk ved Bygland internatskole i desember.
.