Politibil utenfor KVS-Bygland
Foto: Ole Birger Lien/Setesdølen

Knivstikking på internatskole

Oppsummert

En 17 år gammel jente ble 12. desember 2016 knivstukket på en internatskole i Bygland i Setesdal. En 17 år gammel gutt har erkjent knivstikkingen. Jenta ble alvorlig, men ikke livstruende skadd.

 • Må tilbake i retten

  Dommen for drapsforsøk på KVS Bygland er opphevet, skriver fvn.no. I fjor knivstakk en gutt (17) ekskjæresten og ble i tingretten dømt til 4,5 års fengsel. Gutten skulle blitt dømt for grov kroppsskade, siden han sørget for livreddende hjelp, mener lagmannsretten.

  Knivstikking KVS Bygland
  Foto: Sigbjørn Kristiansen/NRK
 • Dømmes til fengsel for drapsforsøk

  En mann (18) er dømt for drapsforsøk mot ekskjæresten på en internatskole i Bygland i desember i fjor. Han er i Kristiansand tingrett dømt til fengsel i fire år og seks måneder. Han må også betale 150 000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnen. Det er ikke kjent om dommen ankes.

  Knivstikking KVS Bygland
  Foto: Sigbjørn Kristiansen/NRK
Bistandsadvokat Sveinung Søndervik Johnsen om rettssaken mot en 18 år gammel mann, som er tiltalt for drapsforsøk på en jevngammel jente.
Aktor Beate Rullestad-Jansen vurderer å foreslå forvaringsdom for 18-åringen som er tiltalt for drapsforsøk ved Bygland internatskole i desember.
.