NRK Meny
Normal

Kloakken gikk rett i badevannet

Tvedestrands kloakk gikk rett i badevannet da en entreprenør boret feil i arbeid og gjorde at en kloakkum fosset over. Problemet er nå fikset, men ingen vet hvor lenge det var ødelagt.

badeanlegg tvedestrand

Det var her i Tjenna at kloakken rant ut.

Foto: Miriam Grov / NRK

– Vi har foreløpig ingen idé om når dette oppsto, sier Anton Thomassen, enhetsleder i teknisk drift i Tvedestrand kommune til Tvedestrandsposten som først omtalte saken.

Det var i Tjenna, et av Tvedestrands mest populære badevann at kloakken rant ut.

En entreprenør boret feil under arbeid ved Fjærekleivene og det skal ha flommet over i en kum, som igjen førte til at kloakken fant veien til badevannet.

Over tre uker

Mye kan tyde på at lekkasjen har vart lenge.

For tre uker siden fikk Tvedestrandsposten en henvendelse fra en leser som hadde reagert på at vannet i bekken som ledet til Tjenna var gult og misfarget.

Thomassen i kommunen kan ikke avkrefte at lekkasjen kan ha vart så lenge.

– Vi tror ikke lekkasjen har vart så lenge som vi først trodde, men vi kan ikke være sikre på noe, sier Thomassen til NRK.

Badepark

Badeparken i Tjenna i Tvedestrand har vært er meget populært badested i sommer.

Foto: Miriam Grov / NRK

Det skal i løpet av kort tid gjøres vannprøver for å sjekke vannkvaliteten etter kloakkutslippet.

Advarer mot å bade

– Man bør tenke seg litt om før man bader i Tjenna, sier Thomassen på tross av at han ikke tror det er helsefarlig å bevege seg i badevannet.

Han forklarer at kloakken rant ut i motsatt ende av Tjenna, enn der hvor folk bader.

– Utslippet har skjedd i motsatt ende av Tjenna. Det er derfor stor sannsynlighet for at kloakken har forsvunnet videre ned Møllebekken.

Han understreker at de vil stille entreprenøren til ansvar for det de har gjort og kreve erstatning for utleggene de gjorde da fikset lekkasjen.

– Det er ikke snakk om store summer, sier Thomassen om erstatningen.