Klart for nasjonal Klassequizfinale

Lørdag blir det klart hvem som er de smarteste tiendeklassingene i landet. Da sendes nemlig den nasjonale Klassequizfinalen på NRK1 i beste sendetid.

Klassequiz-studio

Studio 2 på Marienlyst er rigget med Klassequizens grønne farge

Foto: Håvard Raustøl / NRK

Fra Agderfylkene deltar elever fra Valle og Kristiansand - nærmere bestemt Valle skule og Fiskå skole. Det som begynte som en lokal konkurranse i NRK Sørlandet, er nå blitt landsomfattende. Håvard Raustøl var den som startet det hele. Han er med i dommerpanelet i finalen som foregår i Studio 2 på Marienlyst.

Klassequiz-finale

Mange elever gleder seg til å oppleve en stor fjernsynsproduksjon.

Foto: Håvard Raustøl / NRK

Stilig studio

– Dette er en stor fjernsynsproduksjon som blir vel verd å få med seg. Det grønne Klassequiz-studioet har fått en stilig studiorigg, og hele området syder av spente og andektige tiendeklassinger, sier Raustøl.

– Er du en streng dommer?

– Selvfølgelig! Både streng og rettferdig! Det er så mange flinke folk som er med i konkurransen at det ikke er noe vits i å «leke butikk». Men det er morsomt!

Spennende

– Hvordan er sjansene for sørlandslagene?

– Det gjenstår å se. Både Fiskå fra Vest-Agder og Valle fra Aust-Agder er i aksjon. Det blir spennende å se, men jeg vil ikke røpe noe.

Fiskå skole i Klassequizen

Laget fra Fiskå skole

Foto: Berge, Asbjørn Odd / Asbjørn Odd Berge/NRK

Det er Svein Åmdal, Ove Kristian Jørgensen og Ragnhild Misje som representerer Fiskå skole. De hadde aldri trodd de skulle nå finalen.

Går for seier

– Nå går vi for seier. Det tror vi er mulig, sa de da det var klart at de hadde vunnet finalen for Vest-Agder. De mener det allikevel var viktigere å slå den rivaliserende skolen, Karuss, enn å gå til finalen! Noe av det de gleder seg mest til er å se hvordan et TV-show faktisk fungerer. Litt berømmelse er heller ikke å forakte.

Forbereder seg bredt

Heller ikke elevene fra Valle skule hadde trodd de skulle nå finalen. Laget består av Johan Homme, Eirik Unneland og Gunn Hoftuft. De har forberedt seg til finalen med å følge med i aviser og å lese seg opp i mange emner.

Og lørdag klokka 19.55 er det bare å benke seg foran fjernsynet for å se hvordan det hele ender.

Valle skule i Klassequizen

Laget fra Valle skule

Foto: Berge, Asbjørn Odd / Asbjørn Odd Berge/NRK
I dag møtes lagene fra Vest-Agder og Aust-Agder til fylkesfinale. 
Fra Vest-Agder er det Fiskå skole og Karuss skole fra Kristiansand som kjemper om plass i den nasjonale finalen som går av stabelen den 4.mai. 
Valle skule fra kommunen med samme navn møter Stinta skole fra Arendal i fylkesfinalen for Aust-Agder.

Klassequiz - se video fra den lokale finalen i februar.