Tar tenkepause om bibliotek

Innbyggerne i Grimstad har ventet i 30 år på et nytt bibliotek. Nå vil politikerne i dikternes by tenke seg om en gang til.

Rutebilstasjonen i Grimstad

Her skal det nye biblioteket komme, men når det kommer er fremdeles ikke klart.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Grimstad kommunestyre vedtok mandag kveld helt overraskende å bevilge seg en tenkepause i spørsmålet om å utsette byggingen av nytt bibliotek i tre år.

Politikerne vil nå bruke sommerferien til å tenke på, før de tar en avgjørelse.

Vedtaket ble gjort med knappest mulig flertall, 18 mot 17 stemmer.

Det var ventet at Høyre, Fremskrittspartiet og KrF ville stemme for en utsettelse av bygging av biblioteket til 100 millioner kroner på rutebilstasjonen i tre år til på grunn av elendig økonomi .

LES: BIBLIOTEKET VELTER SAMARBEIDET

Men Kristelig Folkeparti sprakk etter massivt press, og sørget for tenkepausen.

Fremdeles dikternes by?

Bibliotek-tilhengerne, anført av ordfører Hans Antonsen (V), argumenterte for at en utsettelse av biblioteket er skadelig for Grimstad, og stilte spørsmål ved om Grimstad noen gang vil få noe bibliotek.

Odd Bjør Ness (V)

Odd Bjørn Ness (V) ville at politikerne skulle tenke seg om en gang til og fikk flertallet med seg på det.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Dette er dikternes by, kan vi kalles oss dette heretter, spurte de.

Odd Bjørn Ness fra Venstre argumenterte sterkt for at kommunestyret burde ta en pause og vurdere bibliotek- og andre kutt fram til august, noe han fikk flertallet med seg på.

Ikke p-hus

Samtidig sier kommunestyret nei til planen om nytt parkeringshus i Vardeheia. Dette skulle sørge for å få bilene bort fra de mest attraktive stedene i sentrum.

Korfilmfestivalen forsvinner?

Flertallet vil også kutte den kommunale støtten til Kortfilmfestivalen fra og med 2011. Politikerne satser på at andre vil overta kommunens forpliktelser. Mindretallet er redd for at knutepunktfestivalen forsvinner fra Grimstad.

Kan havne under administrasjon

Grimstad er kommet i et alvorlig økonomisk uføre. Det snakkes nå åpent om at kommunen kan komme på den såkalte ROBEK-lista. Populært sagt innebærer det at kommunen blir satt under administrasjon, i den forstand at den ikke selv kan vedta nye investeringer.