NRK Meny
Normal

Biblioteket velter samarbeidet

En utsettelse av bygginga av nytt bibliotek i Grimstad kan få alliansen som styrer byen til å sprekke.

Rutebilstasjonen i Grimstad
Foto: Svein Sundsdal / NRK

Venstre og Senterpartier sier ja til bygging av biblioteket i Grimstad nå, mens Høyre og Kristelig Folkeparti vil utsette prosjektet i to år.

Grimstad har ventet på nytt bibliotek i 30 år og Venstre-ordfører Hans Antonsen mener nok en utsettelse vil være skadelig for kommunen. Nå truer han med brudd i samarbeid mellom de fire partiene som har regjert byen sammen siden valget.

Vil holde valgløftet

Per-Egil Mangor Pedersen (KrF) og Hans Antonsen (V)

Varaordfører Per-Egil Mangor Pedersen (KrF) og ordfører Hans Antonsen (V) er uenige om bibliotekplanene.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– Vi står fast ved løftet vårt til velgerne om nytt bibliotek og kommer i resten av perioden til å arbeide for å få dette inn i budsjettene. Hvis KrF og Høyre vil utsette biblioteket må de støtte seg på Fremskrittspartiet, sier Antonsen.

Kristelig Folkeparti og Høyre sier stopp til bygging av bibliotek nå og får trolig flertall i kommunestyret senere denne måneden.

Ikke penger

Varaordfører Per-Egil Mangor Pedersen (KrF) mener at det ikke er penger til bibliotek nå.

– Regnskapsresultatet for 2008 var et kraftig sjokk og vi har vært gjennom kraftige nedskjæringer i mange sektorer, sier Mangor Pedersen.

– Jeg registrerer at Antonsen sier at det får konsekvenser for samarbeidet vårt. Tvinger Venstre oss får vi ta konsekvensen av det, men det er ikke ønskelig fra vår side.