Idrettsutøver trapper ned etter voldstiltale

– Det sier seg selv at han kommer til å ha en roligere periode som idrettsutøver, sier klubben om mannen som nå er tiltalt for vold.

Aust Agder tingrett

Saken skal opp i Aust-Agder tingrett til høsten.

Foto: Schrøder, Tor Erik / Scanpix

To ganger skal en idrettsutøver fra Aust-Agder ha knust seg inn i en kvinnes leilighet og mishandlet henne. Nå må han møte i retten tiltalt for vold og skadeverk.

Mannen er på høyere nivå i sin idrett.

– Alt peker i retning av at dette er en alvorlig sak. Det er ikke forenlig med slik vi ønsker å fremstå som klubb, sier et styremedlem i klubben til NRK.

Det var Agderposten som først omtalte tiltalen da den kom ut. Nå bekrefter klubben overfor NRK at tiltalen får konsekvenser.

– Han er veldig lei seg

Ifølge styremedlemmet bærer idrettsutøveren, som er i 20-årene, preg av saken.

Tiltale Agder Statsadvokatembeter

Tiltalen er tatt ut av Statsadvokatene i Agder.

Foto: NRK

– Han synes det er tungt, og er veldig lei seg. Med en så alvorlig tiltale vil du ikke ha gode forutsetninger for å prestere optimalt. Det går ut over det sportslige for alle.

Han ønsker ikke å trekke noen konklusjoner om mannens fremtid som idrettsutøver, og sier de først og fremst fokuserer på å hjelpe tiltalte med støtte og rådgivning.

– Så får vi ta de sportslige konsekvensene over tid, men det sier seg selv at han kommer til å ha en roligere periode som idrettsutøver inntil dette er avklart.

Tok kvelertak to ganger

Det var 13. februar i år at mannen knuste seg inn i en leilighet og tok kvelertak på kvinnen som bodde der. Deretter slo og dyttet han henne gjentatte ganger inn i veggen og oppå stuebordet, ifølge tiltalen.

Idrettsutøveren er i tillegg tiltalt for skadeverk da han i tillegg til å knuse et vindu – også ødela glass, en TV, en skapdør og soveromsdør i leiligheten.

I mars slo han samme kvinne i ansiktet og tok på nytt tak rundt halsen hennes med begge hender, hvoretter han dyttet henne i bakken to ganger, står det i tiltalen.

Klubben mannen tilhører vil først trekke konklusjoner når dommen kommer i september.

– Som klubb ønsker vi å følge ham opp slik at dette ikke gjentar seg, sier styremedlemmet.

Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med tiltalte.