NRK Meny
Normal

Advokat: – Nye påstander ukjent for oss

Den voldssiktede toppidrettsutøveren skal ha utøvd vold mot samboeren sin ved flere anledninger, ifølge tips til politiet.

Mette Yvonne Larsen

Politiet undersøker nå opplysninger om at den voldssiktede idrettsutøveren skal ha utøvd vold mot samboeren sin flere ganger. – Idrettsutøveren avviser påstandene gjennom sin forsvarer Mette Yvonne Larsen.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Politiet undersøker nå nye opplysninger omkring episoden som skjedde natt til 8. november, der en norsk idrettsutøver ble pågrepet for og senere siktet for vold mot samboeren sin. Ifølge tips politiet sitter med var ikke voldsepisoden den første.

– Vi etterforsker ut fra å sjekke denne konkrete hendelsen og om det har vært andre hendelser tidligere, sier politiadvokaten i det aktuelle politidistriktet til VG.

– Ingen voldshendelse

Via sin forsvarer, Mette Yvonne Larsen, avviser imidlertid idrettsutøveren påstandene.

– Vi har ikke mottatt noen konkrete påstander om det, så det er helt ukjent for meg, forteller Larsen til NRK.no.

Hun forteller at hennes klient 8. november fikk besøk av en tidligere kjæreste, uten at vedkommende ønsket dette.

– Vårt syn på saken er at det ikke skjedde noen voldshendelse den aktuelle kvelden. Det oppstår en situasjon hvor min klient må forsvare seg. Det var slutt mellom dem, og min klient ønsket fred. Så at det har skjedd en voldshendelse, er en påstand fra hennes side, forteller forsvareren.

Fokuserer på idretten

Larsen vil ikke gi ytterligere kommentarer om hva som skjedde den aktuelle kvelden.

– Nå skal min klient først få redegjøre overfor politiet hva som skjedde. Vi jobber nå med å sette oss inn i saken for å se hvordan dette skal håndteres videre, sier hun.

Hvordan tar din klient disse anklagene?

– Min klient synes dette er veldig belastende. Han har lenge hatt et ønske om å bli kvitt denne personen, og opplever det hele som veldig dramatisk, forteller Larsen.

Hun forteller at hennes klient prøver å se fremover og fokusere på karrieren.

– Det er det han bruker tid på nå. Jeg vil ikke spekulere i hvordan dette kan påvirke idrettskarrieren hans, forteller Mette Yvonne Larsen.

Siste nytt

 • Moyes tok sitt første poeng

  I sitt andre forsøk etter at han ble ansatt som manager, maktet David Moyes å lede West Ham til poeng. Fredag spilte laget 1-1 hjemme mot Leicester. Marc Albrighton og Cheikhou Kouyaté sto for scoringene.

  Moyes
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Turvoll Fossli reiser hjem

  Sondre Turvoll Fossli reiser hjem fra Ruka etter å ha kommet på sjetteplass under fredagens langrennssprint, skriver NTB. Fossli endte på sjetteplass i finaleheatet, men reiser nå hjem for å forberede seg til verdenscupen på Lillehammer.

  Verdenscup ski nordiske grener
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sveits vant mot Norge

  Sveits vant bronse i curling-EM etter å ha slått Norge 6-5 i fredagens kamp. I finalen i morgen møtes Sverige og Skottland.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal