NRK Meny
Normal

Her kaster hun asken til den engelske mannen i sjøen

Junina Nørgaard fant asken til engelske Brian Lynn i strandkanten i Mandal. Nå har hun sendt den videre og håper den når langt.

Askepost

Her kaster Nørgaard plastboksen med aske ut i Skagerrak. Hun håper den flyter langt bort fra Skandinavia, helst til Karibia.

Foto: Privat

Denne uken stod Nørgaard på danskebåten fra Hirtshals til Kristiansand. Midt i Skagerrak kastet hun en liten plastikkboks fra båten.

Junina Nørgaard

Det var Junina Nørgaard som fant askeposten i Mandal.

Foto: privat

Boksen inneholdt en blyant, en penn, et ark og asken til Brian Lynn fra England.

– Jeg håper jeg klarte å kaste den langt nok ut, og at den ikke havner i Norge eller i Danmark, men langt bort et annet sted i verden, sier Nørgaard til NRK.

Reiseglad

Brevet Nørgaard i midten av juni fant i flaskeposten var fra engelske Nicci Welsh som mistet faren Brian Lynn for to år siden. I brevet stod det at faren var glad i å reise, og at datteren med denne boksen hadde sendt faren ut på nye eventyr.

Askepost

Både arket med informasjon om avdøde Brian Lynn, blyant og penn, og avdødes aske.

Foto: Privat

I brevet blir finneren av boksen oppfordret til å skrive navnet sitt på en liste og å ta et bilde av stedet der boksen ble funnet. Det er lagt ved en adresse til en Facebook-side der bildet kan lastes opp.

– Det hadde jo vært gøy om boksen denne gangen havner i Karibia, sier mandalskvinnen som til vanlig jobber som eiendomsmegler i Oslo.

I elleve måneder drev boksen i sjøen før den ble funnet i Mandal.

Hun hadde aldri trodd at det skulle bli så mye oppstyr rundt funnet, da hun først fant boksen på stranden.

Engelsk tv

Nørgaard har vært i kontakt med Nicci Welsh i England som først sjøsatte plastboksen med farens aske.

– Jeg har vært i kontakt med henne etter jeg sjøsatte asken på nytt, og hun var utrolig takknemlig for at jeg hadde tatt meg bryet, sier hun.

Også engelsk presse har vært i kontakt Nørgaard.

– En lokal tv-stasjon ønsket at jeg skulle være med som gjest i en tv-sending, men det ble litt for mye for meg, sier hun.

Boks med aske fra engelskmann

Brian Lynn var glad i å reise, og det var av denne grunn hans datter Nicci Welsh valgte å sende ham på en siste reise.

Foto: Junina Nørgaard