Normal

Grimstad-voldtekten ferdig etterforsket

Politiet mener de vil ha med seg sterke bevis mot 26-åringen, som er siktet for overfallsvoldtekt i Grimstad, når straffesaken kommer opp for retten.

Overfallsvoldtekt Grimstad

Voldtekten skjedde i Lillesandsveien rett utenfor Grimstad sentrum.

Foto: Per-Kåre Sandbakk

Saken er ferdig etterforsket fra politiets side og oversendt til statsadvokaten i Agder for påtalemessig vurdering. Trolig vil straffesaken mot mannen gå i retten i første halvdel av 2015.

– Det er sterke bevis i saken, det er det ingen tvil om, sier etterforskningsleder Eva Marit Gaukstad til NRK.no.

Eva Marit Gaukstad

Etterforskningsleder Eva Marit Gaukstad ved avsnittet for grov vold og seksuelle overgrep i Agder politidistrikt.

Foto: Per-Kåre Sandbakk/NRK

Det var 12. oktober i år at en kvinne i 20-årene ble overfalt og utsatt for overfallsvoldtekt i Lillesandsveien i Grimstad. Politiet beskrev hendelsen som en særdeles grov voldtekt. Operasjonsledelsen gikk tidlig ut og etterlyste en mørkhudet mann ikledd mørke klær.

Vitneobservasjoner

Politiet mottok flere tips i saken. Blant annet fra vitner som observerte den siktede mannen sammen med kvinnen i det aktuelle tidsrommet.

I tillegg var 26-åringen på fest i området samme kvelden. Festdeltakere skal ha reagert på at han var borte i det tidsrommet som kvinnen fortalte at voldtekten skjedde.

Først fire dager senere ble en mann (26) pågrepet og siktet i saken. Han har siden sittet varetektsfengslet. Mannen stemte overens med fornærmedes beskrivelse av gjerningsmannen, og med de øvrige opplysningene politiet innhentet i form av tips, avhør og andre undersøkelser.

Positiv DNA-test

26-åringen testet senere positivt på en DNA-test

Det er gjort et betydelig etterforskningsarbeid i saken. Krimteknikere saumfarte åstedet i etterkant av voldtekten. I tillegg ble det foretatt mange såkalte taktiske etterforskningsskritt. Det innebærer blant annet innhente tips, gjøre avhør, rundspørring, innhenting av relevant informasjon, kvalitetssikre informasjon og sette informasjonen i en sammenheng.

Mannen er ikke kjent av politiet fra tidligere. Han har så langt nektet straffskyld.

– Han har bidratt med veldig lite informasjon i saken og ordlagt seg på en diffus måte. Det foreligger ingen erkjennelse i saken, sier Gaukstad.

Les også: