NRK Meny
Normal

Fortvilet over sjansesløseri

Start er fortsatt på opprykkskurs etter 2-1-seieren mot Tromsdalen i Tromsø søndag. Start-kaptein Glenn Andersen mener laget burde avgjort kampen tidligere.

Glenn Andersen, Start

Starts kaptein håper uttellingen blir bedre til neste kamp for Start, hjemme mot Bryne kommende søndag. (Arkivfoto)

Foto: Håvard Raustøl/NRK

På en ifølge Start-kapteinen «forferdelig dårlig bane» smakte det godt med tre poeng.

– Må bli mer effektive

Men etter at Espen Børufsen sendte gjestene fra Sørlandet i ledelsen midtveis ut i førsteomgang, mener kapteinen laget burde avgjort kampen før Bjørn Strøm utlignet til 1-1 i det 54. minutt.

– Det er synd vi ikke klarer å score flere mål. Vi har fem alene med keeper-situasjoner på stillingen 1-0 til oss som vi bommer på, mens de scorer på sin eneste sjanse, sier 32-åringen.

– Når de da får 1-1 så får de en ekstra «go». Men vi klarer å roe oss ned og får 2-1, før vi har en ny alene med keeper-sjanse som vi bommer på. Vi må bli litt mer effektive, mener Andersen.

Det var Solomon Owello som avgjorde kampen for Start med sin fjerde fulltreffer for året, et drøyt kvarter før kampslutt.

Stø opprykkskurs

Alt i alt er kapteinen likevel godt fornøyd. Start står fortsatt med kun ett tap i sesongen. Det kom i borteoppgjøret mot Mjøndalen for to måneder siden.

Etter søndagens seier er det en luke på sju poeng ned til HamKam, Ullensaker/Kisa og Sandefjord som jakter bak. Ull/Kisa har riktignok én kamp mindre spilt.

– Vi er knallfornøyd med å ta en borteseier mot Tromsdalen. Vi har gjort en kjempejobb så langt, men det er fortsatt 16 kamper igjen. Vi skal holde helt ut, lover Andersen.

Spesiell kampdag

Ett minutts stillhet før FFK - Hønefoss

Også før eliteseriekampene var det ett minutts stillhet. Her FFKs (f.v.) Hans Erik Ramberg, Jon Knudsen og Andreas Landgren, før kampen som endte med tap 0-2 for Hønefoss.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

I førstedivisjon ble ettårsdagen for terrorangrepet 22. juli markert med ett minutts stillhet før kampen.

– Vi fikk en påminnelse vi også om det som har skjedd. En tøff dag å jobbe på, men sånn er det nå en gang. Livet må gå videre. Vi sender våre tanker til de pårørende, sier Start-kapteinen.

Neste utfordring for Start i førstedivisjon er søndag klokken 15 mot Bryne på Sør Arena.