Fjord Line-saken utsettes

Rettssaken mellom rederiet Fjord Line og Kristiansand havn blir utsatt til neste år, fordi Fjord Line ikke har levert inn dokumentasjon innen fristen.

Fjord cat

Rettssaken etter den ulovlige utestengingen av Fjord Line fra Kristiansand havn i 2009 blir utsatt til 2013, fordi rederiet ikke har holdt dokumentasjonsfrister.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

Det melder Fædrelandsvennen.

Ifølge en rettsavgjørelse fra Kristiansand tingrett har Fjord Line unnlatt å gi tilbakemeldinger til retten og overtrådt tidsfrister.

Vil ha 120 millioner etter utestengelse

Saken dreier seg om et erstatningskrav, etter at rederiet ble ulovlig utestengt fra Kristiansand havn i 2009, fordi Fjord Line kun ville seile i sommerhalvåret.

Fjord Line mener de har tapt 120 millioner kroner på utestengelsen. Havna på sin side mener beløpet ligger rundt 20 millioner.

– Nødvendig med utsettelse

Havnas prosessfullmektig, advokat Ove Christian Lyngholt kritiserer Fjord Lines håndtering av forberedelsene til saken som skulle ha kommet opp for retten i oktober.

Han sier de ikke har svart på henvendelser og har sendt dokumentasjon så sent at en rettssak ikke hadde vært mulig å forberede seg til.

– Når materialet vi har bedt om kommer så sent, er det nødvendig med en utsettelse. Materialet skulle vært fremlagt langt tidligere, så dette er selvpåført fra Fjord Lines side, sier Lyngholt til Fædrelandsvennen.

Arbeidskrevende

Ingvald Fardal

Ingvald Fardal i Fjord Line sier dokumentene som har blitt bedt om har vært arbeidskrevende å finne frem. Han gleder seg til å bli ferdig med saken.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Administrerende direktør Ingvald Fardal i Fjord Line mener på sin side at de gjerne skulle ønske å rekke en rettssak i oktober, men at dokumentasjonen som har er forespurt har vært krevende å finne.

– Jeg har hatt mange mann i arbeid for å finne det. Du skal helt ned på bilagsnivå, så det er ekstremt arbeidskrevende, sier Fardal til Fædrelandsvennen.

Han sier også at rederiet har vært usikre på om de vil utlevere informasjonen, av konkurransehensyn.