NRK Meny
Normal

Finner neppe dødsårsaken

Den 18 år gamle jenta som torsdag ble funnet død i en snøfonn i Arendal, lå under snøen i flere minutter før moren fant henne.

Snøfonn i Arendal, jente ble funnet livløs
Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Årsaken til dødsfallet på Bjorbekk i Arendal blir neppe funnet.

Da dødsulykken ble kjent torsdag skrev flere medier at jenta havnet i snøfonnen etter å ha hoppet fra en veranda under lek med den sju år gamle broren.

Det ble også antydet at et ras fra hustaket kunne ha spilt en rolle i ulykken. Dette er ikke riktig.

18-åringen lekte med lillebroren i en skråning ved hjemmet før ulykken. Deretter har hun trolig sklidd eller falt ned en bakke og havnet under snøen, men da hadde lillebroren gått inn, sier seksjonsleder Jens M. Reiersølmoen ved Arendal politistasjon til NTB.

Funnet av moren

Reiersølmoen forteller at det var moren som fant jenta i snøen og varslet AMK. Deretter fikk hun hjelp av en nabo til å grave datteren ut av snømassene. Hun ble brakt til sykehus og forsøkt gjenopplivet, men livet sto ikke til å redde.

- Vi vet ikke nøyaktig hvor lenge hun lå under snøen, men det er snakk om minutter. Hun døde sannsynligvis av surstoffmangel, men den formelle dødsårsaken får vi aldri vite, for jenta skal ikke obduseres, sier Reiersølmoen. Politiet skal ikke etterforske dødsfallet videre.

Hjelp og støtte

Politiet fikk melding om ulykken klokka 13.35 torsdag. Jenta hadde havnet langt under snøen, men det skal ikke ha skyldtes ras fra hustaket. Vi får nok aldri svar på akkurat hva som skjedd i denne tragiske ulykken, sier Reiersølmoen.

Han påpeker at jenta havnet i en av fonnene med stor snøskavl som har dannet seg etter snøværet på Sørlandet den siste uka.

Den avdødes familie får nå krisehjelp i tillegg til støtte fra lokalsamfunnet.