Farsundsmann død - kvinne fortsatt kritisk skadd etter drukningsulykke i Australia

En 69 år gammel mann fra Farsund mistet livet i en drukningsulykke i Australia, skriver Lister24. En norsk kvinne (66), som ble sendt til sykehus etter drukningsulykke ved Bondi Beach i Australia, er fortsatt kritisk skadd.

Bondi Beach

Bondi Beach i Sydney er en populær strand for besøkende-

Foto: WILLIAM WEST / Afp

Den skadde kvinnen er bosatt i en av Farsunds nabokommuner, sier Farsunds ordfører Arnt Abrahamsen til Fædrelandsvennen.

Kvinnen fikk livreddende førstehjelp på stedet, og ble kjørt til sykehuset St. Vincent’s Hospital. Hennes tilstand er kritisk, men stabil, opplyser politiet i Sidney.

66-åringen var ute og svømte med en norsk mann (69), da de ble tatt av en bølge torsdag. Begge ble funnet bevisstløse i vannet, ifølge politiet. Det ble forsøkt gjenopplivning av den 69-år gamle mannen, men livet sto ikke til å redde.

– Vi har blitt varslet om at en norsk statsborger skal ha omkommet i Australia. Ambassaden bistår de pårørende. Vi jobber med å få bekreftet dette fra australske myndigheter, sier pressevakt Guri Solberg i Utenriksdepartementet.

Ifølge BBC Australia ble også flere andre turister hentet opp av vannet i forbindelse med ulykken.

Ulykken skjedde ved Bondi Beach i Australia ved 06.40-tiden norsk tid. Ifølge ordfører Arnt Abrahamsen i Farsund kommune, var de to sammen med familien på reise i landet.