Fant maskinpistol under ransaking

Politiet i Kristiansand beslagla i forrige uke automatvåpen da de pågrep en mann som er siktet for narkotikaforbrytelse.

UZI Beslag

En Uzi ble funnet av politiet i Kristiansand. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Scanpix

En 34 år gammel mann ble forrige torsdag pågrepet i Kristiansand siktet for oppbevaring av narkotika. Under ransakingen fant politiet en 9 millimeter pistol, en Beretta 9 mm og en Uzi maskinpistol.

Den siktede mannen ble varetektsfengslet for fire uker, siktet for blant annet brudd på narkotikalovgivningen og våpenloven. Han erkjente at han hadde oppbevart våpnene.

34-åringen erkjente også oppbevaring er erverv av 140 gram amfetamin, 650 gram hasj, 475 gram marihuana, 1150 rivotriltabletter og 37 viagratabletter

Narkogjeld

Mannen er dømt seks ganger før, sist gang var for narkotika i januar i år. Da ble han dømt til 3 år og 2 måneders fengsel. Fire måneder ble gjort betinget.

Mannen, som er arbeidsledig, har forklart at han skyldte penger etter dommen i januar i år og at han måtte skaffe mer narkotika for å tjene inn det han skyldte.

Kristiansand tingrett mener varetektsfengsling i fire uker ikke vil være et uforholdsmessig inngrep. Retten mener at mannen, som er siktet for straffelovens paragraf 162, annet ledd, og kvantumet regnes som grov narkotikaforbrytelse med inntil ti års fengselsstraff.

Alt over 50 gram amfetamin regnes som grov forbrytelse.

Retten mener at straffen for disse nye forholdene samt dommen fra januar i år vil føre til en betydelig straff i fengslet.

Rettssak mot mannen er ikke berammet. Han har erkjent oppbevaring av erverv av narkotika og for ulovlig oppbevaring av våpen.