Enkemannen: – Jeg venter på en beklagelse

Morten Andersen tror ikke 16-åringen som drepte kona Tone Ilebekk vet hva han har gjort. Gutten sier i retten at han angrer, men enkemannen tror ham ikke.

Morten Andersen

Tone Ilebekks enkemann, Morten Andersen, leter etter spor av anger hos den gutten som drepte kona hans.

Foto: Lars Eie / NRK

morten andersen

Morten Andersen tar nesten ikke øynene fra tiltalte i rettssalen. Han synes det er frustrerende å ikke kunne si noe, eller stille spørsmål.

Tirsdag startet ankesaken i Agder lagmannsrett der 16-åringen står tiltalt for å ha drept Jakob Hassan (14) og Tone Ilebekk (48). I tingretten ble gutten dømt til elleve års forvaring for drapene.

Ilebekks to sønner og enkemann fikk en ny tøff dag i retten.

– Jeg får øyekontakt med ham hele tiden, men han ser like hardt tilbake igjen, sier Morten Andersen.

– Jeg leter etter noe anger, en beklagelse, et nikk eller et eller annet som gjør at han viser noe form for empati, fortsetter han.

Dobbeltdrap Lund Kristiansand

Drapene skjedde i skolegården på Wilds Minne skole i Kristiansand 5. desember i fjor.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

16-åringen: – Jeg angrer veldig

Mandag 5. desember i fjor ble Ilebekk og Hassan knivstukket i skolegården til barneskolen Wilds Minne i Kristiansand. Begge døde av skadene på sykehuset med få minutters mellomrom.

16-åringen drepte Ilebekk da hun kom til for å hjelpe Jakob Hassan. Tiltalte drepte henne med 32 knivstikk, to mer enn han brukte på Hassan.

Anger har vært et av mange sentrale temaer under rettssakene. I lagmannsretten fikk gutten igjen spørsmål om han angret av forsvareren.

– Eh … Jeg angrer veldig … eh … jeg synes det er veldig forferdelig å måtte leve med. Jeg synes det er vanskelig å uttrykke hvordan jeg føler det. Det er veldig mange tanker på en gang, svarte 16-åringen på spørsmålet.

Morten Andersen og sønnene

Morten Andersen og sønnene under ankesaken i Agder lagmannsrett.

Foto: Lars Eie / NRK

Etterlyser beklagelse

Enkemannen mener svaret ikke var særlig troverdig. Han sier sønnene og han selv er sjokkert over at han ikke viser anger.

– Det er helt forferdelig for oss å sitte og se på ham uten å kunne stille et eneste spørsmål.

Hva ville du spurt ham om?

– Om han vet hva han har gjort. For det tror jeg ikke. Jeg tror ikke han aner hva han har gjort, sier Andersen som ønsker en beklagelse av 16-åringen.

Det er satt av fire dager til ankesaken i Agder lagmannsrett, men den blir trolig ferdig etter to. Så skal dommerne trekke seg tilbake.