En plaskende suksess

I sommer har mange barn hoppet i Tjenna i Tvedestrand for å teste den oppblåsbare badeparken som åpnet i slutten av juni.

Badepark

Badeparken i Tjenna i Tvedestrand er et populært badested om dagen.

Foto: Miriam Grov / NRK

Klatrevegger, ronser, sklier og balanseballer er bare noe av det man kan oppleve i badeanlegget som er gratis, og det største av sitt slag i Norge.

– Det er fullt i vannet og fullt på land, så da må en jo si at det har vært en suksess for hele området her, sier ordfører i Tvedestrand Jan Dukene.

Jan Dukene

Ordførere i Tvedestrand Jan Dukene

Foto: Miriam Grov / NRK

– Det er jo som å være i Syden. Et yrende liv, alle er blide og fornøyde. Det er godt og varm, sola skinner og det er langt over hundre mennesker uti parken her, forteller Dukene.

Mye aktivitet

Slik har det omtrent vært siden de åpnet parken. Før ferien var det litt stille mellom klokken fire og fem, men det mener ordføreren at hadde en naturlig forklaring.

– Da virka det som noen kanskje var hjemme å spiste middag. Men så var det liv igjen helt til klokken elleve på kvelden.

Badeanlegget er et samarbeid mellom Frivillighetssentralen og Tvedestrand kommune. Det ble realisert takket være millionstøtte fra Gjensidigestiftelsen.

Det er ikke bare de som bor i Tvedestrand som benytter seg av badeanlegget. Noe ordføreren sier de er veldig tilfreds med.

– Etter det jeg har skjønt så er det veldig mye helt fra fylkesgrensa mot Telemark og så er det i hvert fall til Grimstad. Folk tar bussen hit og er her hele dagen, det er jo et gratis tilbud.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

badeanlegg tvedestrand

Det er mange som benytter seg av det nye oppblåsbare badeanlegget i Tjenna i Tvedestrand.

Foto: Miriam Grov / NRK

Full parkeringsplass

– Vi ser at det er fullt av biler på parkeringsplassen, så det blir vel noen kroner til kommunen også?

– Det var litt svikt i parkeringsinntektene, og det har vi vel tatt igjen nå. Parkeringsvakta sa nettopp at han hadde finkjemmet hele kommunen og hadde ikke funnet en feilparkert bil. Så det er vi fornøyd med. Han gikk hjem uten å få skrevet en eneste bot, og det er fantastisk, sier en lattermild ordfører.

Han poengterer at det viktigste for kommunen er at de har et aktivitetstilbud til de unge for å holde dem i Tvedestrand og ha den aktiviteten som det medfører.

Mange biler

Badegjestene fyller opp parkeringsplassene i Tvedestrand.

Foto: Miriam Grov / NRK

Ordføreren har hatt muligheten til å prøve badeparken, men har til nå bare holdt seg ved sjøen.

– Jeg skal, og så må jeg vel få med meg et barnebarn som en unnskyldning for å prøve det, flirer han.

Ingen uhell

I forrige uke ble et tilsvarende badeanlegg i Sandvika i Bærum stengt.

– Etter det vi så der så gikk det på at det var mye folk i anlegget og at de ble slitne og hadde problemer med å svømme inn, og at vannet var noe grumsete.

– Har dere hatt noen problemer her?

– Nei vi har ikke hatt noen uhell eller tilløp til uhell så langt. Men vi har gått ut å henstilt foreldrene til å følge med og at foreldrene må ha ansvar for ungene når de er i anlegget eller at de tar på ungene en vest. Vi har gjort en vurdering, så vil vi ta en evaluering når høsten kommer for å se hva vi kan gjøre bedre til neste år.