Hopp til innhold

Solberg snur: Ber om ny vurdering for tolk

Statsminister Erna Solberg uttaler onsdag kveld at hun vil ha asylsaken til Faizullah Muradi vurdert på nytt.

PRESSET: Erna Solberg fikk en rekke kritiske spørsmål om utkastelsen av kamptolken Faizullah Muradi under spørretimen onsdag.

– Norge er opptatt av at de som gjør tjeneste for norske styrker i utlandet, skal behandles på en god måte, uttaler Solberg til NTB.

Onsdag kveld ble det kjent at Solberg ber om at asylsøknaden til Faizullah Muradi vurderes på nytt.

Solberg ber justisministeren gå gjennom praksis vedrørende bruk av Dublin-forordningen ved behandling av asylsøknader fra personer som tidligere har hatt et ansettelsesforhold til norske styrker i Afghanistan.

Under den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag fikk statsminister Erna Solberg (H) spørsmål fra KrF, Ap, Venstre, Sp og SV om hun har tenkt å gripe inn for å sørge for at tolken kan få sin søknad behandlet i Norge.

Men Solberg viste til at hun som statsminister ikke kan gripe inn i enkeltsaker, og nøyde seg med å vise til UDIs begrunnelser.

– Vi har et spesielt ansvar for dem som har arbeidet for norske styrker i Afghanistan, men det betyr ikke at alle har rett til opphold i Norge. Den konkrete vurderingen gjøres av utlendingsforvaltningen, sa Solberg tidligere i dag. (NTB)

Saken oppdateres.

SE VIDEO: Erna Solberg måtte svare for regjeringens håndtering under spørretimen i Stortinget onsdag.

Erna Solberg om utvist Afghansk tolk