Livløs gutt (12) hentet opp fra tjern i Kristiansand

Den 12 år gamle gutten som gikk gjennom isen i Tveit i Kristiansand, er nå flyttet til Rikshospitalet i Oslo. Tilstanden beregnes som alvorlig og ustabil.

12-åring gjennom isen i Tveit

Her har 12-åringen blitt hentet opp fra vannet.

Foto: Kai Stokkeland/NRK

Dykkere hentet i 12-tiden opp en gutt som gikk gjennom isen i Tveit i Kristiansand tirsdag forrmiddag. Politiet mottok melding om hendelsen klokken 11.31.

– Personen er livløs. Det er startet gjenopplivning på stedet, opplyste Eide ved 12-tiden.

Gutten skal ha vært ute på et tjern bak skolen sammen med to medelever i et storefri på Ve skole i Tveit. De to vennene skal ha klart å komme seg i land, mens gutten gikk gjennom isen.

Innsatslederen forteller at vennene løp tilbake til skolen for å varsle om hendelsen.

Vestjørn

Her skal flere barn har vært på isen, ifølge politiet.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

Flere barn på isen

– Tilstanden til gutten er alvorlig, forteller Iveland.

Gutten blir først sendt til Sørlandet sykehus i Kristiansand, men overføres raskt til Rikshospitalet. De opplyser at tilstanden er alvorlig og ustabil.

Operasjonsleder i Agder politidiskt Audun Eide kunne etter kort tid opplyse at flere barn skal ha vært på isen i forkant av ulykken.

– En person har vært under vann. Vedkommende er nå tatt opp på land av dykkere. Utover det så er det uavklart, sa Johnny Flæte hos Kristiansand brann og redning til NRK.no.

Innsatsledeer Kjell Iveland

Rektor: – Det er det verste som kan skje

Rektor Magne Bjørn Sørbø, sier at kommunens kriseteam er varslet.

– En gruppe med elever har i storefri tatt seg opp til et tjern 200-300 meter unna skolen. Der har de tatt seg ut på isen og gått igjennom. Noen jenter har vært i land og sett dette, og de fikk varslet dette så fort som mulig. Deretter løp to lærere ut med en stige, og nødetatene ble varslet.

Ve skole ligger i bydelen Tveit i Kristiansand. Det er en 1.-10-skole som ligger omkring 15 kilometer øst for Kristiansand sentrum. Skolen har nær 400 elever.

– Vi krysser fingrene, for dette er en type opplevelse som vi selvfølgelig helst vil unngå. Det er rett og slett det verste som kan skje, sier Sørbø.

Ulykke ved Ve skole

Hjelpemannskaper på plass i Tveit.

Foto: Kai Stokkeland