NRK Meny
Normal

Voldtektssiktet banket med balltre - trolig hevn

Med finlandshette stormet en mann inn i en bolig i Arendal og banket opp tre gutter i 16-årsalderen søndag kveld.

Bunnpris

Tre unge gutter ble banket opp av en mann med balltre. Politiet fant av guttene – en 16-åring – her ved Bunnpris i Arendal. Alle guttene bor på en barnevernsinstitusjon i nærheten.

Foto: Morten Boswarva / Privat

Leif Aleksandersen

Politiadvokat Leif Aleksandersen sier til NRK at de tre guttene ble angrepet med balltre av en ukjent person.

Foto: Erik Holand/Agderposten / Scanpix

Det opplyser politiadvokat Leif Aleksandersen overfor NRK.no.

– En ung gutt på 16 år er påført brudd i den ene skulderen. De to andre har ikke fått påvist skader. Men de ble sendt til sykehus for behandling etter episoden, opplyser Aleksandersen.

Hevnaksjon etter voldtekt

Trolig dreier det seg om en hevnaksjon etter en voldtektssak.

NRK vet at de tre mennene har sagt til politiet at de tror hendelsen er en hevnaksjon etter at to jenter skal ha blitt voldtatt på en privat fest i Arendal kommune. Voldtektene skal ha skjedd natt til 21. desember i år.

En av guttene som ble banket opp, er siktet for en av voldtektene.

Politiet pågrep to menn og en mindreårig gutt etter at voldtektene ble anmeldt for litt over én uke siden. Én av mennene er over 18 år, mens de to andre er mindreårige.

Yngstemann ble sluppet fri på grunn av alderen, mens de to eldre guttene ble framstilt for varetektsfengsling.

Kunne ikke røre armen

I går fikk politiet en nødtelefon klokken 23.05 natt til mandag om at en person var banket opp på en adresse på Nedenes. Fvn.no omtalte hendelsen først.

De tre mennene er ennå ikke formelt avhørt av politiet.

Gutten oppholdt seg ved Bunnpris-butikken på stedet. Det var en ansatt ved et bokollektiv i området som kontaktet politiet.

På bakgrunn av meldingen rykket en politipatrulje ut til stedet. Der traff de på en gutt som hadde fått juling.

– Gutten hadde blitt slått i tinningen. Han kunne ikke røre på venstre arm og hadde smerter i brystet, forteller Aleksandersen.

Ikledd finlandshette

Gutten skal ha fortalt til politiet at han hadde vært i en bolig sammen med to andre personer. Plutselig skal det ha kommet inn en person og banket opp de tre.

– Guttene har forklart at person var ikledd hette eller finlandshette. Han gikk til angrep uten å snakke med dem, forteller Aleksandersen.

Fortsatt på frifot

Ofrene har gitt en vag beskrivelse av gjerningsmannen overfor politiet. Han skal ha vært høy og kraftig bygd. Vedkommende kom kjørende til stedet i en bil, muligens i en grå stasjonsvogn.

Politiet kom i kontakt med de to andre guttene på en annen adresse i Arendal. En av dem skal ha hatt en stor kul på kinnet. Det kunne framstå som om kjevebenet var brukket.

Gjerningsmannen er fortsatt på frifot. Politiet vil avhøre de tre mennene.

Jaktet på gjerningsmennene

NRK skrev i forrige uke at flere ungdommer samlet seg etter at de angivelige voldtektene skal ha skjedd. Ungdommene skal ha hatt et ønske om å få tak i dem som stod bak de seksuelle overgrepene.

Men politiet fant gjerningsmennene først og pågrep dem lørdag morgen.

– Politiet har gjort en rask og god jobb. Det var mange ungdommer som var på jakt etter dem. Likevel fant politiet dem først, sa kilden til NRK.no.